Teške kazne za urugvajske nogometaše. Najteže prošla zvijezda Liverpoola

Foto: Epa

KROVNO tijelo južnoameričkog nogometa CONMEBOL oštro je kaznilo urugvajske reprezentativce koji su sudjelovali u neredima s navijačima Kolumbije nakon 0:1 poraza u polufinalu ovogodišnje Copa Americe u Charlotteu, a najtežu kaznu dobio je napadač Darwin Nunez.

Nunez je kažnjen zabranom nastupa u čak pet sljedećih službenih utakmica, u četiri utakmice neće igrati Rodrigo Bentancur, dok su s po tri utakmice neigranja kažnjeni Ronald Araujo, Jose Maria Gimenez i Mathias Olivera.

Teške kazne za Urugvajce

Igrači su kažnjeni i novčano - Nunez s 20.000 dolara, Bentancur sa 16.000 dolara, a Araujo, Olivera i Gimenez s po 12.000 dolara. Urugvajski nogometni savez mora platiti kaznu od 20.000 dolara. Kapetan Urugvaja Gimenez tvrdio je da su igrači skočili na ogradu kako bi zaštitili svoje obitelji.

Sve navedene kazne igrači će morati odslužiti u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo 2026. godine, u kojima će Urugvaj u rujnu igrati protiv Paragvaja u Montevideu i Venezuele u Maturinu, dok ga u listopadu očekuju susreti protiv Perua u gostima i Ekvadora na domaćem terenu, a u studenom domaća utakmica protiv Kolumbije i Brazila u gostima.

Nakon trećine odigranih kvalifikacija, odnosno šest od 18 kola, Urugvaj je na drugom mjestu ljestvice s 13 bodova, dva manje od vodeće Argentine, ali i osam više od sedmog Paragvaja, koji je na poziciji koja vodi u dodatne kvalifikacije.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.