Tisuće Hrvata stižu u najskuplji ruski grad gdje je prodaja alkohola zabranjena

Igor Kralj/PIXSELL

Šaljite nam svoje navijačke fotografije u inbox Facebook stranice ili na mail desk@index.hr

HRVATSKA nogometna reprezentacija u četvrtak protiv Argentine u Nižnjem Novgorodu igra drugu utakmicu skupine D na SP-u.

Izabranici Zlatka Dalića u prvoj su utakmici, odigranoj u Kalinjingradu, slavili 2:0 te trenutno drže prvo mjesto svoje skupine.

Hrvatski reprezentativci u Kalinjingradu su imali sjajnu podršku, više od 15 tisuća hrvatskih navijača preplavilo je ulice grada. Velik dio navijača došao je u Kalinjingrad dan prije dvoboja s Nigerijom. Kalinjingrad je jedan od najjeftinijih gradova na SP-u. Kava u restoranu dođe oko 18 kuna, pivo 30-ak, večera za troje u malo skupljem restoranu košta oko 800 kuna, a oni koji su se odlučili za nešto jeftiniju hranu mogli su jesti u poznatom restoranu brze hrane gdje meni košta 30-ak kuna, jeftinije nego u Hrvatskoj, a kutija cigareta je desetak kuna, daleko jeftinije nego u Hrvatskoj. No hrvatski navijači koji su bili u Kalinjingradu i putuju u Nižnji Novgorod mogu zaboraviti na dosta prihvatljive cijene jer dolaze u najskuplji grad u Rusiji.




U Nižnjem Novgorodu očekuje se dosta manje hrvatskih navijača nego u Kalinjingradu. Prema prvim procjenama, u grad stiže oko osam do deset tisuća Hrvata koji većinom stižu avionom. S druge strane se očekuje više od 20 tisuća fanatičnih Argentinaca.

Cijene u Nižnjem Novgorodu?

Najskuplji smještaj na SP-u je onaj u Nižnjem Novgorodu. Jedno noćenje u gradu na ušću rijeke Oke u Volgu, koji ima 1,3 milijuna stanovnika, iznosi u prosjeku 65 dolara. Na drugom mjestu je Moskva gdje noćenje u prosjeku stoji 58 dolara, a na trećem mjestu je Kalinjingrad, gdje je Hrvatska otvorila SP protiv Nigerije, s prosjekom od 40 dolara.

Zanimljivo, u trgovinama u Novgorodu je zabranjena prodaja alkohola, ali ta odluka se ne odnosi na kafiće, u kojima se i dalje može naručivati alkohol. Najjeftinije pivo u kafiću stoji 40-ak kuna. 

Samara, Sankt Peterburg, Soči, Kazan i Jekaterinburg se nalaze na sredini ljestvice, dok je smještaj najjeftiniji u Saransku, Volgogradu i Rostovu na Donu s prosjekom od 25 do 30 dolara.

Hrvatska će protiv Argentine igrati na stadionu Nižnji koji prima 44.899 gledatelja. To je ''najnesretniji'' stadion jer je tijekom gradnje na njemu bilo nekoliko nesreća te jedan požar.

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.