"Tko bi to dolazio na posao da na kraju mjeseca mora platiti za to što radi?!"

VRLO burno bilo je u večerašnjoj emisiji HTV-a "Volim nogomet", posljednjoj u dosadašnjem formatu. Upravo zbog odluke Udruženja prvoligaša o ukidanju emisije, ali dvoranskog prvenstva Hrvatske u emisiji su gostovali sve zainteresirani i prozivani likovi cijele priče.

Aktualni predsjednik Udruge prvoligaša Robert Markulin objasnio je razloge raskida ugovora s HTV-om: "Želim istaknuti kako je odluka o raskidu ugovora bila jednoglasna. Svih 16 sudionika bilo je za raskid ugovora, a važno je napomenuti kako u Udruzi sjede direktori i predsjednici klubova. Dakle, visoko obrazovani ljudi. Nije mi logično da svaki klub za prvih osam emisija mora platiti 22 tisuće kuna HTV-u, moramo platiti da nas se gleda na televiziji."

"Udruga je 26. lipnja poslala zahtjev HTV-u da se u zimskim terminima igra u poslijepodnevnom terminu, a u ljetnim mjeseci u večernjem. U odgovoru smo dobili kako zbog već dogovorene tv-sheme HTV nije u stanju udovoljiti našim zahtjevima i na to smo pristali jer smo htjeli partnerski odnos. U članku osam Ugovora o emisiji stoji da bilo koja strana može razvrgnuti ugovor ako financijska bilanca pokazuje minus. Zanima me tko bi to dolazio na posao da na kraju svakog mjeseca mora dati novac za to što radi umjesto preuzimanja plaće?!", rekao je Markulin zaključivši "kako toga nema nigdje u Europi, iz razloga odgovornosti morali smo raskinuti ugovor. Projekt je sjajan za gledatelje, ali nije nimalo dobar za klubove".

Štimac: Markulin predvodi grupu koja je ugrožavala djelovanje Udruge prvoligaša

Markulinov prethodnik na poziciji predsjednika Udruge prvoligaša Igor Štimac bio je vrlo jasan: "Gospodin Markulin je dolaskom na poziciju predsjednika preuzeo eksponat na grupe koja je ugrožavala djelovanje Udruge. Osim toga, on je naviknuo na rad u sređenoj sredini poput Koprivnice, ali na mjestu na kojem se on nalazi situacija je potpuno drukčija. Udruga skapava od gladi, a HNS joj ničime ne pomaže", rekao je Štimac koji je komentirao i odluku Udruge o ukidanje Dvoranskog prvenstva Hrvatske:

"Kao glavni razlog ukidanja navodi se prošlogodišnji minus u blagajni Udruge nakon organizacije, a mi smo svjesno ušli u minus kako bi popularizirali to natjecanja. Omogućili smo klubovima potpuno besplatni sedmodnevni boravak u hotelu i treninge", kazao je Štimac.

Sušec: Udruga prvoligaša traži dvostruko više novca nego Liga prvaka

Zamjenik glavnog ravnatelja HRT-a Božo Sušec naglasio je korektnost nacionalne tv kuće u odnosima s televizijom: "Više puta smo bili izašli u susret Udruzi, posebno što se tiče termina odigravanja utakmica. Što se novca tiče, razlozi koji su navedeni prilikom raskida ugovora uopće nisu ovi koji se navode. Udruga će ovim potezom izgubiti znatno više novca od već spomenute 22 tisuće kuna, a moram reći kako neke klubove nisu niti obavijestili o svojoj odluci. Oni od nas traže 27 milijuna kuna godišnje, a gospodo draga, za polovicu tog novca možemo osigurati Ligu prvaka. Čini mi se da bi utakmica Barcelona - Manchester bila nešto gledanija od Inter - Croatia Sesvete," ironično je završio Sušec prozvavši Interova direktora Branka Laljka koji je u emisiji gostovao kao dopredsjednik Udruge prvoligaša.

Laljak: Štimac je sebi samo napravio promociju, HTV mora zahvaliti Sušecu

"Naš prijedlog je bio da u zimsko doba igramo u popodnevnom terminu, a u ljetno u večernjem. Termin koji je bio u prošloj sezoni je bio daleko najlošiji termin koji se mogao izmisliti iz dva razloga. Prvi je razlog što se u tom terminu igra 90 amaterskih utakmica čiji akteri su naša publika, a drugi razlog je taj što su u ljetno doba igrači i gledatelji izloženi abnormalnim vrućinama. Tražili smo i molili da se u okviru programske sheme iznađe načina da se ovaj termin promijeni u popodnevni. Inter igra utakmice petkom svaki put kada je to moguće, dok smo igrali utakmice petkom navečer u ljetno doba imali smo dvostruko veću posjetu. Sada primjerice zbog dvoboja s Rijekom nismo uspjeli niti pokriti troškove organizacije", jadao se Laljak okrznuvši i bivšeg predsjednika Udruge:

"U zadnjih nekoliko dana gospodin Sušec i Štimac su rekli jako puno ružnih riječi o gospodinu Markulinu. HTV i Udruga dok je bio Štimac predsjednik potpisali su sjajan ugovor za televiziju, a Štimac je sebi napravio promociju. HTV na tome mora zahvaliti Sušecu."

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.