koronavirus u sportu

Tko je najbogatiji srpski nogometaš koji je priveden zbog kršenja karantene?

Foto: Gulliver / Getty Images

ALEKSANDAR PRIJOVIĆ, napadač saudijskog Al-Ittihada, u kojem zarađuje toliko da je najbogatiji nogometaš Srbije, koju je golom odveo na prošlo SP, uhićen je u baru jednog beogradskog hotela. 

Zajedno s njim priveden je i poznati turbofolker Radiša Trajković Đani sa suprugom. Policija ih je odvela jer su dok u Srbiji zbog pandemije koronavirusa vlada izvanredno stanje i policijski sat, prekršili pravila potonjeg zabavljajući se u hotelu poslije 17 sati.

Poznati cajkaš je k tome prekršio i obaveznu karantenu, pa je trojka odvedena u pritvor. Srbija je uvela stroge kazne za kršenje karantene i moguće je da će Prijović neko vrijeme provesti iza rešetaka.

Prijović je treći poznati srpski nogometaš koji je šokirao zemlju svojim po život opasnim ponašanjem dok zemljom hara korona, kojom je tamo službeno 1476 zaraženih, dok je od njenih posljedica umrlo 39 osoba.

Prvi je uhićen Realov napadač Luka Jović, kojem prijete tri godine zatvora zato što je po dolasku iz Španjolske, u kojoj je katastrofalno stanje zbog korone, umjesto u karantenu, otišao u šetnju Beogradom.

Idući je bio Nikola Ninković, defenzivac Ascolija u talijanskoj regiji Marche, u kojoj su samo dan prije njegova dolaska od korone umrle 23, a od početka haranja virusa u toj zemlji ukupno 114 osoba. Ninković je prekršio i srpski zakon o obaveznoj izolaciji. I to po dolasku u Srbiju iz zemlje s koja je svjetsko žarište korone.

Najbogatiji srpski nogometaš 

Po dolasku u državu u kojoj zbog epidemije korone vlada izvanredno stanje Ninković je umjesto u dvotjednu samoizolaciju otišao u beogradski bogati noćni život. Prije dva tjedna viđen je u više poznatih tamošnjih kafića i restorana. Zbog toga je poput Jovića dobio kaznenu prijavu te mu, kao i sunarodnjaku iz Reala, prijeti zatvor.

Prijović je dakle za sada treći, ali po dva kriterija najpoznatiji srpski nogometaš koji je napravio ovako veliku i opasnu glupost.

Rođen je u Švicarskoj, koja se sa Srbijom dugo borila za nogometaša koji je igrao za U-17 i U-19 reprezentaciju zemlje svojih roditelja, da bi onda u U-20 kategoriji prešao u švicarsku nacionalnu momčad.

Međutim, prije tri godine, nakon dugog lomljenja još jednom je, ali sada definitivno, odabrao Srbiju, točnije njenu seniorsku reprezentaciju. Prijović se odmah upisao u povijest srpskog nogometa. Prvo je u kvalifikacijama za SP namjestio važan gol protiv Walesa, a onda u zadnjem kolu zabio za pobjedu 1:0 protiv Gruzije, kojom je Srbija izravno otišla na SP.

Sjajnim igrama i golovima za PAOK u siječnju prošle godine izborio je transfer u najbogatiji arapski klub. Al-Ittihad mu je dao ugovor na četiri i pol godine uz plaću od 25 milijuna eura, u što nisu uračunati raskošni bonusi za golove i asistencije. Prijović je tako postao najbogatiji srpski nogometaš. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.