Tko je sve otpisan u Dinamu? Za jednog igrača je klub odbijao 10 milijuna eura

Foto: Marko Lukunić/Pixsell

Sergej Jakirović je uoči priprema za nastavak sezone, koje su počele u ponedjeljak, otpisao nekoliko igrača. Na njegovu popisu onih koje je očekivao na prozivci nije bilo Josipa Drmića, Antonija Marina, Luke Menala, Joaquina Sose i Bogdana Mihajličenka.

I dok je za Urugvajca i Ukrajinca jasno da će se vratiti u Bolognu, odnosno u Anderlecht, veliko je pitanje što će biti s preostala tri igrača koji su bili standardni članovi momčadi. Ono što je jasno jest da za njih mjesta u Dinamu više nema i da su slobodni naći nove klubove.

Drmić u zadnjih šest mjeseci ugovora

Što se Drmića, o kojemu smo već pisali, tiče, on je ušao u zadnjih šest mjeseci ugovora. Jedan od najplaćenijih Dinamovih igrača ove sezone imao je dosta problema s ozljedama, ali ga ni Igor Bišćan ni Sergej Jakirović nisu vidjeli kao prvotimca. Uglavnom je ulazio s klupe, a onda je 31-godišnjaka počelo mučiti koljeno i ispao je iz momčadi.

Švicarac može komotno u Maksimiru odraditi do kraja svoj ugovor, težak milijun dolara po sezoni, i onda potražiti novi klub. No u njegovu je interesu da igra pa je moguće da će ga Dinamo nekome posuditi do kraja sezone.

Taj klub mogao bi biti Varaždin koji je ostao bez napadača nakon što je Dinamo s posudbe povukao Frana Brodića, a jako mu je zanimljiv Drmić. Bez napadača ostala je i Lokomotiva koja je prodala Indrita Tucija praškoj Sparti.

Silviju Čabraji, kao jedinoj pravoj špici, ostao je Duje Čop i idealno bi mu došao napadač poput Drmića. Lokomotivi su zanimljivi Dinamovi igrači i lako je moguće da Drmić, prije nego što potraži novi klub, preseli na Kajzericu.

Dinamo za njega odbijao 10 milijuna eura, a sad ga je otpisao

Antonio Marin ući će u povijest kao još jedna velika Dinamova nada koja je na kraju priče nestala. Igrač za kojeg su se raspitivali veliki europski klubovi i za kojeg je Dinamo glatko odbijao ponude od deset milijuna eura potpuno se ugasio.

Dinamo je ljetos ostao bez Luke Stojkovića te se Marinu otvorila prilika na lijevom krilu. No nije dobio previše prilika, ali očito ih ni nije zaslužio. Jakirović, koji ga je poznavao iz Rijeke, nije ga imao ni vremena ni volje čekati te ga je konačno prekrižio uoči priprema.

Marin je također u zadnjih šest mjeseci ugovora; za par dana proslavit će 23. rođendan i ima dovoljno vremena da spasi karijeru. Opcija je posudba Osijeku, a navodno postoji i interes iz inozemstva. Teško je očekivati da će Marin dočekati ljeto u Maksimiru.

Menalo blizu Celja

Luka Menalo, kojemu nedostaje devet nastupa do jubilarnih 100, također nije u planovima Sergeja Jakirovića. Kad je došao u Maksimir iz Rijeke, Jakirović je stopirao Menalov odlazak na posudbu u Rijeku. Računao je na reprezentativca BiH, koristio ga je u prve tri utakmice u HNL-u na klupi Dinama, a potom ga je zakucao za klupu.

Menalo je imao opciju povratka u BiH, u Sarajevo, ali nije želio igrati u ligi BiH. Traži novi klub, a trenutačno mu je najrealnija opcija odlazak u Celje. U slovenskoj ligi već je jednu sezonu odigrao sjajno (Olimpija), bio bi blizu obitelji, Celje je uređen i vrlo ambiciozan klub te je lider tablice.

Menalo ima ugovor s Dinamom do ljeta 2026. godine i trenutačno se radi na tome da sve tri strane (Celje, Dinamo, Menalo) budu zadovoljne. Igrač će najvjerojatnije raskinuti ugovor s Dinamom, a opcija je i da ode na posudbu do kraja sezone, pa da ga Slovenci otkupe na ljeto.

Na Jakirovićevu popisu nije bio ni Luka Vrbančić, ali on, jasno, nije otpisan. U Maksimiru je trenutačno gužva u veznoj liniji, a Vrbančić je jedan od igrača kojeg u klubu vide u budućnosti. Traži mu se klub u kojem bi imao ozbiljnu minutažu i skupljao iskustvo u seniorskom nogometu.

Vrbančiću se traži klub u kojem će skupljati minutažu

Postojala je opcija da i on ode kod Damira Krznara u Celje, ali se to ipak nije realiziralo. Vrbančić je zanimljiv i Lokomotivi, što bi bila najbolja opcija za Dinamo jer bi mu bio "pod nosom" i bez problema bi pratio njegov razvoj.

Sadegh Moharrami bio je blizu transfera u Saudijsku Arabiju, ali to je propalo nakon što je Igor Bišćan dobio otkaz u Al Shababu. Dinamo u ovom prijelaznom roku traži novog desnog beka, a ako ga nađe, Moharrami će biti višak.

Iranac ima ugovor do ljeta 2025., a trenutačno je s iranskom reprezentacijom na pripremama za AFC kup. Dinamo za to vrijeme radi na dolasku Jusufa Gazibegovića i Sturma. Ako dogovori njegov transfer, za Moharramija više neće biti mjesta i njemu će se tražiti novi klub.