HRVATSKA REPREZENTACIJA

Tko su igrači koje je Dalić pozvao prvi put? Tu je i golgeter HNL-a

Foto: Pixsell

ZLATKO DALIĆ objavio je danas popis igrača za prijateljski turnir koji će se od 26. do 30. ožujka igrati u Dohi, ako ga ne odgodi opasnost od širenja koronavirusa. Hrvatska bi trebala igrati protiv Švicarske i Portugala.

Globalni problem sa zloćudnim virusom mogao bi utjecati i na Dalićevu momčad budući da je Katar uveo dvotjednu karantenu za ljude koji dolaze iz Italije, a u njih spadaju Brozović, Badelj, Pašalić i Rebić.

"To su stvari na koje ja ne mogu utjecati i pripremamo se za turnir kao da će sve biti po planu", rekao je Dalić na press konferenciji.

Na Dalićevu popisu nije bilo prevelikih iznenađenja, a izbornik je zbog situacije s koronavirusom dao rekordnih devet pretpoziva jer ne zna tko će uopće moći doći u Katar. Na pretpozivima su Marko Rog, Filip Bradarić, Mislav Oršić, Josip Juranović, Mirko Marić i Filip Benković te trojica igrača kojima je ovo prvi poziv u reprezentaciju.

Dalić je kao rezervu pozvao Rijekina napadača Mirka Antonija Čolaka koji je ove sezone u HNL-u zabio 11 golova, a u zadnjih šest nastupa za Rijeku zabio je četiri gola. Tu je i Lilleov branič Domagoj Bradarić koji zbog crvenog kartona nema pravo nastupa za U-21 reprezentaciju pa ga je Dalić pozvao u Dohu, a treći debitant u reprezentaciji je Lokomotivin golman Ivo Grbić kojeg je Dalić odabrao ispred Josipa Posaveca.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.