CIBONA

Tomašević objasnio Ciboni zašto joj ne može dati koncesiju nad dvoranom

Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

ZAGREBAČKI gradonačelnik Tomislav Tomašević na press konferenciji govorio je o problemu Cibone i njenog prebacivanja odgovornosti za svoju sudbinu na Grad. Tomašević je situaciju pojasnio sličnim riječima kao njegov koordinator Grupe za sport Goran Đulić u razgovoru za Index.

 

"Kad smo došli na vlast, odmah nas je dočekao taj vrući krumpir jer je bivša uprava s bivšom gradskom vlasti dovela Cibonu na rub propasti, nagomilala dugove veće od 20 milijuna kuna. Tada je stara uprava shvatila da ne može izvući klub iz situacije u koju ga je dovela, pa je došla nova uprava, uz blagoslov stare, i najavila investitora koji će pokriti dug", upoznao je javnost Tomašević sa svojim saznanjima.

"Cibonom se katastrofalno upravljalo"

"Cibona nema problem s Gradom jer su njeni dugovi prema Gradu i gradskim ustanovama manji od 10 posto. Iako je uz to bilo nenamjenskog trošenja gradskog novca, izašli smo joj u susret i nismo tražili ovrhe nego nudili sporazume i odgodu naplate dugova kako bi stala na noge i kako bi se dala prilika novoj upravi. 

Unatoč tome što nije pokrila dug i prema pravilima nije mogla ostvariti financiranje iz gradskog proračuna s obzirom na dugove, pronašlo se rješenje da koristi dvoranu, što nije bilo lako pronaći. Nakon svega nova uprava odlazi i nekorektno je stavljati bilo kakvu odgovornost na nas, nego je treba tražiti u upravi koja je dovela klub u takvu situaciju i staroj gradskoj upravi koja je to dopustila. Očito se katastrofalno upravljalo jer kako se može dogoditi da tako povijesni klub koji je osvojio 20. naslov prvaka da si uđe u dugove od 40 milijuna kuna? 

Grad će biti partner što se tiče počeka otplate duga, ali nije moguće da Cibona dobije koncesiju jer ona prema propisima mora ići u natječaj, a ne na dogovor između Grada i bilo kojeg kluba", rekao je Tomašević.