Tomašević komentirao Dinamovu skupštinu. Poslao je Barišiću jasnu poruku

Foto: Marko Prpic/Sanjin Strukic/Pixsell

DINAMO je nakon pola godine čekanja konačno skupio kvorum na skupštini na kojoj je izabran novi sastav Nadzornog i Izvršnog odbora. Za struju okupljenu oko Damira Zorića i Zdravka Mamića to je velik poraz, a za Mirka Barišića najveća pobjeda otkad je odlučio raskrstiti veze s dugogodišnjim suradnikom.

O skupštini se oglasio na današnjoj presici i gradonačelnik Zagreba Tomislav Tomašević koji je poslao jasnu poruku vrhušci Dinama. "Bit ću zadovoljan kad dođe do sljedećeg koraka, a to je izmjena statuta. Više sam puta govorio, i prije i poslije izbora, kako je promjena statuta nužna za kvalitetnu suradnju Dinama i Grada Zagreba. To se nije dogodilo na ovoj, ali postoje očekivanja da će se dogoditi na sljedećoj sjednici skupštine Dinama", poručio je Tomašević.

Barišić potvrdio da pregovori traju

Podsjetimo, projekt gradnje novog Dinamovog stadiona se već dugo najavljuje, a sada je sve na dogovoru između četiri strane - Dinama, Zagreba, vlade i Crkve. Situaciju je komentirao i predsjednik Mirko Barišić na jučerašnjoj presici.

"Čeka se potpis ugovora između Grada, Crkve i vlade. Vlada i Crkva su riješile stvar i još je samo na Gradu da nađe lokacije koje će dati Crkvi. Prvi dio faze je izgradnja stadiona u Kranjčevićevoj kapaciteta deset tisuća na koji bi se Dinamo preselio. On neće biti gotov do sredine 2025. nego nešto kasnije iako je to u završnoj fazi. 

Grad nam je rekao da ćemo za kamp dobiti Zagrebello na koji će se Dinamo preseliti dok se stadion bude rušio. Na nivou skupštine ćemo organizirati jedno tijelo koje će biti uključeno u rušenje i izgradnju stadiona i sve vezano uz to. To će biti aktualno na sljedećoj skupštini", rekao je Barišić.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.