regija

Tomislav Ivković nakon samo pola godine ostao bez posla u BiH

Foto: Facebook

HRVATSKI trener Tomislav Ivković više nije trener banjalučkog Borca. Ivković je preuzeo Borac u siječnju ove godine samo dva i pol tjedna nakon što je dobio otkaz u Željezničaru. No klub je danas objavio da je Ivković napustio Borac.

"FK Borac ovim putem želi da obavijesti javnost da su Tomislav Ivković, dosadašnji šef stručnog štaba i Armando Marenci, asistent u stručnom štabu, napustili naš klub nakon isteka ugovora. FK Borac želi da se zahvali Tomislavu Ivkoviću i Armandu Marenciju na svemu što su uradili tijekom boravka u Banjaluci i da im poželi puno sreće u nastavku karijere", objavio je Borac.

Borac je lani osvojio naslov prvaka BiH i ambicije kluba bile su velike, no Ivković nije mogao više od trećeg mjesta. Sergej Jakirović i Zrinjski su uvjerljivo uzeli naslov prvaka s čak 30 bodova ispred trećeplasiranog Borca i 27 ispred drugoplasirane Tuzle. Taj ogromni bodovni zaostatak za klubom iz Mostara očigledno je presudio da Ivković mora otići. 

Također, članovi Borca više nisu Panagiotis Moraitis i Ferhad Ayaz. Prije dolaska u Banju Luku Ivković je bio trener Željezničara koji je vodio šest mjeseci te upisao sedam pobjeda, osam remija i šest poraza.