NBA LIGA

Tony Parker: Želim osvojiti Euroligu pa postati vlasnik Spursa

Foto: Getty Images / Guliver Image

TONY PARKER na kraju prošle sezone okončao je fantastičnu košarkašku karijeru. Njegovi San Antonio Spursi, u kojima je proveo prvih 17 od ukupno 18 godina NBA karijere, prošlog su mu tjedna umirovili dres. Ali veza između 37-godišnjeg Francuza i teksaškoga kluba tu ne prestaje.

U igračkoj mirovini nije se udaljio od košarke. Vlasnik je ASVEL-a, francuskoga kluba koji igra debitantsku sezonu u Euroligi. Ali jednog bi dana Parker mogao postati i vlasnik Spursa. O tome je govorio u intervjuu za francusku verziju Yahoo Sportsa.

Novinar ga je pitao sanja li o tome da ASVEL postane NBA franšiza ako se liga globalizira.

"Moramo vidjeti kako će Euroliga evoluirati. Šefovi Eurolige će odlučiti. Ja želim što veće uspjehe, dakle osvojiti Euroligu s ASVEL-om", odgovorio je Parker. Zatim je stiglo pitanje o mogućem vlasništvu Spursa, o kojem je i ranije govorio.

"To je izazov. Clippersi su 2014. kupljeni za dvije milijarde dolara. Koliko je mene koštao ASVEL? Neću govoriti o tome", rekao je Parker.

Kupio je udio u francuskom klubu 2009. godine kao 26-godišnjak, a za njega je i igrao tijekom lockouta u NBA ligi 2011. Samostalni vlasnik ASVEL-a postao je 2014., a ove godine klub prvi put igra u Euroligi. Prošlog je mjeseca upozorio navijače da ne polete s očekivanjima jer ASVEL ima najmanji budžet u Euroligi. Ipak, zasad uopće ne stoji loše, s omjerom 5:3 drži osmo mjesto, posljednje koje vodi u doigravanje.

U intervjuu za The Undefeated u lipnju rekao je kako mu je san jednog dana biti vlasnik NBA kluba i da je sve što radi u Francuskoj stjecanje iskustva.

"Definitivno imam iskustva i volim taj posao. Potrebno je puno rada, ali volim to. Možda jednog dana, ako se ukaže prilika, to bih definitivno želio. Samo moram čekati", rekao je tada Parker.

Vjerojatno će mu trebati financijska pomoć jer je vrijednost Spursa procijenjena na 1,62 milijarde dolara, a vjerojatno bi koštali više. Klub je trenutačno u vlasništvu Petera Holta i Julianne Hawn Holt, koji su se razveli prošle godine, ali i naglasili da ne namjeravaju prodati klub kako bi podijelili imovinu.
 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.