TENIS

Top 10 tenisačica otišla na operaciju nosa. Kao tinejdžerica smanjila je grudi

Foto: Twitter / Simona Halep, Profimedia

BIVŠA prva tenisačica svijeta Simona Halep propustit će ostatak sezone nakon što se podvrgnula operaciji nosa, pri kakvoj su potrebna tri mjeseca za potpuni oporavak. U podužoj objavi na Twitteru 30-godišnja Rumunjka objasnila je da je dugo odgađala zahvat koji će joj olakšati disanje jer nije željela propuštati dijelove sezone, ali i da je usput napravila i estetsku korekciju.

Halep je početkom godine razmišljala o prekidu karijere zbog tjeskobe koju je stvarala nemogućnost da se vrati u sam svjetski vrh, a sve je kulminiralo napadajem panike na Roland Garrosu, nakon čega je odlučili smanjiti pritisak sa sebe. Tako je proigrala i vratila se u top 10, a trenutačno je na devetom mjestu WTA ljestvice.

"Ali nakon poraza u 1. kolu US Opena shvatila sam da sam mentalno potpuno iscrpljena. Dugo godina imala sam problema s disanjem koji su se s vremenom samo pogoršavali, pa sam prihvatila savjet liječnika i otišla na operaciju.

Nisam mogla to učiniti ranije jer nikad nisam pronašla tri mjeseca potrebna za oporavak, tenis mi je uvijek bio prioritet u životu. Ali sada sam osjetila da je vrijeme i da mogu učiniti nešto i za sebe kao osobu.

Zato sam se odlučila i na estetski dio koji sam dugo željela jer mi se moj nos uopće nije sviđao. Zato sam riješila i funkcionalni i estetski dio. Znam koliko me vas može razumjeti", napisala je Halep.

Kao tinejdžerica smanjila je grudi

Rumunjka je u ranoj fazi karijere bila na naslovnicama tabloida kada se kao 17-godišnjakinja odlučila na kirurško smanjivanje grudi kako bi si povećala pokretljivost na terenu.