Torcida: Umišljanje rasizma u nedostatku inteligencije. White Boys dio naše tradicije

Foto: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

VARAŽDIN i Hajduk remizirali su rezultatom 1:1 u utakmici 24. kola SuperSport HNL-a. Gol za vodstvo Varaždina zabio je Domagoj Drožđek u 40. minuti, a izjednačio je Niko Sigur u 66. minuti. Varaždin je od 51. minute bio s igračem manje jer je Marko Dabro dobio drugi žuti karton. 

Torcida je pred kraj utakmice izvjesila transparent kojim se osvrnula na nedavne kazne koje je HNS dostavio Hajduku zbog transparenta s natpisom White Boys. Radi se o transparentu Torcide Mokošica. "Umišljanje rasizma u nedostatku inteligencije, White Boys - dio naše tradicije", napisali su.

Torcida uputila dopis

Podsjetimo, disciplinski sudac SuperSport HNL-a Alan Klakočer ranije ovog tjedna odlučio je da Hajduk mora platiti 10 tisuća eura kazne zbog transparenta "MOKOŠICA WHITE BOYS", koji su navijači splitskog kluba izvjesili tijekom utakmica zadnja dva kola, a u kojem je vidio elemente rasizma.

Hajduk se odlučio žaliti na tu kaznu, navodeći kako je isti transparent bio izvješen na gotovo svakoj utakmici kluba u europskim natjecanjima, a UEFA ga za njega nikad nije kaznila. Torcida je angažirala odvjetnika Ljubu Pavasovića Viskovića da uputi dopis disciplinskom sucu.