"Torcidaši su tjerali penzionere da im kupe ulaznice i prijetili osvetom u Splitu"

ŽILINJANSKA policija je prije nogometne utakmice protiv Hajduka privela 120 huligana koji su u centru grada remetili javni red i mir, ugrožavali sigurnost građana i tukli se s policijom, pišu o sukobu slovački novinari. 

Jana Balogova, glasnogovornica žilinjanske policije, potvrdila je da je osam policajaca ozlijeđeno. Tvrdi i da su navijači Hajduka nerede radili ispred stadiona Žiline, kao i na željezničkom kolodvoru gdje su napali pripadnike policije.

Slovačkim su novinarima svoju priču ispričali i građani Žiline koji su se od ranog jutra susretali s navijačima Hajduka. Nakon što su organizatori shvatili da ulaznice za ogled sređuju preko navijača Slovana, poništili su čak 200 tako prodanih ulaznica. Tek tada krenula je pomama:

"Nagovarali su, čak i tjerali penzionere da kupe ulaznice u njihovo ime. Nabavili su i obilježja Žiline, šalove, kape... Rekli smo da ne želimo incidente, ali oni su pričali o osveti koja bi se navijačima Žiline mogla dogoditi u Splitu, gdje će ih čekati 40 tisuća navijača...", prepričali su događaje građani Žiline.

O utakmici se, nažalost, pričalo manje nego o stravičnoj makljaži koja je protresla Žilinu. Još je jednom dovedena u pitanje Uefina odluka o zabrani organiziranih navijačkih odlazaka na gostovanja, jer je evidentno da dolazi do kontra-efekta.

O sukobu pripadnika Torcide sa slovačkom policijom raspisali su se mnogi europski mediji, a stravične su fotografije i video materijali vrlo brzo obišli TV postaje i internetske portale.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.