PREMIER LIGA

Tottenham ima novog favorita za trenera nakon što je Nagelsmann otpao

Foto: Marius Becker/picture-alliance/dpa/AP Images/Guliver

NAKON otkaza Joseu Mourinhu nagađa se tko će preuzeti klupu Tottenhama iduće sezone, a prva želja predsjednika Daniela Levyja bio je Julian Nagelsmann.

Međutim, vijest da je Bayern odlučio prihvatiti odštetni zahtjev te da će RB Leipzigu platiti između 20 i 25 milijuna eura za transfer najtraženijeg trenera, što će biti novi svjetski rekord, natjerala je Spurse na preslagivanje prioriteta.

U igri je više imena, a Telegraph piše da se među njima ističe trener Erik ten Hag, koji je 2019. odveo Ajax u polufinale Lige prvaka, a ove je sezone već praktički osigurao titulu nizozemskog prvaka s 12 bodova prednosti nad PSV-om četiri kola prije kraja.

Ten Hag obožava Tottenhamova veznjaka

Njegov bi dolazak posebno oduševio Pierre-Emilea Hojbjerga, koji se najviše istaknuo među ovosezonskim prinovama Spursa. Ten Hag ga je kao tinejdžera neko vrijeme vodio u drugoj momčadi Bayerna, a prošlog ljeta ga je želio dovesti u Ajax.

"Zaista sam ga želio dovesti i bili smo blizu. Razgovarali smo više puta, on bi zaista poboljšao našu momčad", rekao je Ten Hag u siječnju za nizozemske medije, a Englezi ovih dana podsjećaju na tu izjavu.

Naravno, Hojbjerg nije jedini faktor koji će Levy uzeti u obzir, ali budući da klub vjerojatno neće puno trošiti na prinove predstojećeg ljeta, trener koji je zadovoljan postojećom momčadi svakako će biti u prednosti.
 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.