Transferi

Transferi i glasine: Legendarni Portugalac se vraća kući, Hajduk dovodi novog igrača

Foto: Guliver Image/Getty Images

POČEO je prijelazni rok i u većini zemalja traje do 5. listopada, kada je na redu registracija igrača za europska natjecanja.

Što se HNL-a tiče, prijelazni rok trajat će do 18. listopada. Klubovima koji do početka prijelaznog roka nisu završili natjecanje iz natjecateljske godine 2019./2020. rok je počeo prvi dan nakon što su završili navedeno natjecanje, dakle nakon što je Rijeka pobijedila Lokomotivu 1:0 u finalu Kupa 1. kolovoza.

TRANSFERI I GLASINE 4. RUJNA

MESSI OSTAJE U BARCI

Lionel Messi objavio je kako ostaje u Barceloni, a sve je objasnio u razgovoru za Goal.com. > Opširnije

MAKEDONAC NA KORAK DO HAJDUKA

Član mlade reprezentacije Makedonije Jani Atanasov pred potpisom je za Hajduk iz Splita, piše makedonska Ekipa. > Opširnije

QUARESMA SE VRAĆA KUĆI

Legendarni portugalski nogometaš Ricardo Quaresma vratio se kući.

Nakon pet godina igranja u Turskoj, 36-godišnji ofenzivac vratio se u Portugal, gdje je sve dogovorio s Vitorijom Guimaraes.

U karijeri je Quaresma nastupao za brojne klubove, između ostalih igrao je za Porto, Sporting, za Barcelonu, Inter, Bešiktaš…

RUS U ATALANTI

Aleksej Mirančuk iz moskovskog Lokomotiva novi je igrača Atalante iz Bergama.

Ofenzivni veznjak je bio u pregovorima s još nekim klubovima, poput Milana, ali je na kraju Atalanta bila najkonkretnija i danas je potvrdila transfer.

"Objava koju ste čekali", stoji na Twitter profilu kluba iz Bergama.

Navodno je Atalanta za transfer 24-godišnjeg Rusa izdvojila nešto više od 14 milijuna eura, plus što će Lokomotiv dobiti određeni postotak od idućeg transfera.

MESSI NAGOVARA SUAREZA DA OSTANE

Luis Suarez, koji je dogovorio sve uvjete s Juventusom, mogao bi ostati još godinu dana u Barceloni. Preokret je posljedica ostanka Lea Messija na Camp Nouu, a Argentinac, kako pišu Gazzetta dello Sport i Corriere, nagovara Urugvajca da ostane u Barceloni skupa s njim još godinu dana do isteka ugovora. > Opširnije 

LUDNICA U BARCELONI, MESSI OSTAJE

Argentinski TyC Sports ekskluzivno je objavio da je Messi odlučio ostati u Barceloni. Isti izvor piše kako će argentinski nogometaš ostati u Barceloni do 30. lipnja 2021., kad mu ugovor s Barcelonom istječe. > Opširnije

LIVERPOOL I REAL ŽELE KLINCA IZ SPORTINGA

Portugalski Record piše o interesu Liverpoola za mladog igrača lisabonskog Sportinga Nunua Mendesa.

Record tvrdi i da je Liverpool  kontaktirao Mendesovog menadžera i da su pregovori počeli.

Igračev agent Miguel Pinho je javio Sportingu da za njegovog klijenta postoji interes Liverpoola i da je bilo kontakta, a odgovor lisabonskog kluba je bio jednostavan: Mendes ima otkupnu klauzulu od 45 milijuna eura i ako ga netko želi kupiti, toliko morati isplatiti klubu iz Lisabona.

Ipak, piše Record, ni Liverpool, ali ni Real, koji bi također volio dovesti Mendesa, ne žele isplatiti toliki novac za 18-godišnjeg lijevog beka koji je odigrao tek nekoliko seniorskih utakmica.

SUAREZ SVE DOGOVORIO S JUVENTUSOM

Barcelonin napadač Luis Suarez dogovorio je uvjete ugovora s Juventusom, objavio je BBC-jev Guillem Balague. Urugvajski napadač otići će u Juventus ako može dogovoriti raskid ugovora s Barcelonom ili minimalnu odštetu. U suprotnom Talijani će odustati od njegovog dovođenja. Suarez ugovor s Barcelonom, koja ga je dovela 2014. godine za 80 milijuna eura, ima još godinu dana.

MESSI ĆE SE DANAS OGLASITI

Lionel Messi nije se pojavljivao u javnosti otkad je krajem prošlog mjeseca zatražio raskid ugovora s Barcelonom. Ovih dana počeli su pregovori kluba i Messija, a španjolski mediji javljaju da je Argentinac blizu ostanka u klubu u kojem je cijelu karijeru te da će se danas obratiti javnosti.

CARLOS OLMO U LOKOMOTIVI

Carlos Olmo potpisao je za Lokomotivu. Danijev stariji brat dolazi u Lokomotivu nakon što se nije uspio nametnuti u drugoj momčadi Dinama. Odigrao je šest utakmica prije odlaska s Maksimira, isto koliko i prije dolaska u Dinamo. Riječ je o mladiću rođenom 1996. godine, koji je u karijeri prije Dinama u trećoj španjolskoj ligi odigrao šest utakmica, točnije 366 minuta.

HAVERTZ U CHELSEAJU

Kai Havertz napustio je kamp njemačke reprezentacije kako bi potpisao za Chelsea. Londonski klub platit će 80 milijuna eura za 21-godišnjeg veznjaka, a Leverkusen može dobiti još 20 milijuna eura kroz bonuse.

Bit će to najveći ulazni transfer u povijesti Chelseaja, kao i najveći izlazni u povijesti Leverkusena. Opširnije ovdje.

ALLAN U NAPOLIJU

Napolijev Allan odradio je liječnički pregled i uskoro će potpisati ugovor s Evertonom. Napoli će za brazilskog veznjaka dobiti 25 milijuna eura plus tri milijuna kroz bonuse.

KOULIBALYJEV TRANSFER U CITY NA ČEKANJU

Agent Kalidoua Koulibalyja javio je čelnicima Manchester Cityja da moraju povećati ponudu Napoliju za njegovo dovođenje. Koulibaly i City su ranije dogovorili uvjete njegovog ugovora u engleskom doprvaku, ali City još nije poslao Napoliju zadovoljavajuću ponudu. Talijani navodno traže 80 milijuna eura.

CASTAGNE U LEICESTERU

Timothy Castagne (24) napustio je redove Atalante potpisavši petogodišnji ugovor za Leicester City. Leicester nije objavio detalje transfera, a mediji pišu kako se radi o odšteti od 25 milijuna eura.

Castagne je u Atalantu stigao 2017. iz Genka upisavši 96 nastupa za momčad iz Bergama, a do sada je odigrao i sedam utakmica za belgijsku reprezentaciju.

DINAMO SE RIJEŠIO MOUBANDJEA

Dinamo je Francoisa Moubandje do kraja sezone posudio turskom prvoligašu Alanyasporu. Moubandje je s velikim očekivanjima dočekan u Dinamu prošlog ljeta, bio je jedan od najplaćenijih igrača momčadi, ali je na kraju nakon niza loših partija prebačen u drugu momčad. Odigrao je 15 utakmica prošle sezone, a kad mu istekne posudba postat će slobodan igrač.

Prije dolaska u Dinamo bio je švicarski reprezentativac te član momčadi koja je sudjelovala na Euru 2016. i Svjetskom prvenstvu 2018. godine.

Embed from Getty Images

BARCELONA PUŠTA VIDALA

Arturo Vidal može napustiti Barcelonu bez odštete, javljaju katalonski mediji. Barcelona od njegovog novog kluba neće tražiti odštetu, ali ni Vidal neće dobiti plaću za sljedeću sezonu u katalonskom klubu. Navodno će 33-godišnji Čileanac karijeru nastaviti u Interu.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.