TRANSFERI

Transferi i glasine: United dogovara veliki posao, Mourinho traži veznjaka

Foto: Getty Images/Guliver Image

PONEDJELJAK je bio prvi dan prijelanog roka u engleskom Premiershipu i HNL-u. Prijelazni rok će u Engleskoj trajati 5. listopada kada je u pitanju registracija igrača za europska natjecanja.

Što se HNL-a tiče, prijelazni rok također je počeo danas i trajat će do 18. listopada 2020. Klubovima koji do početka prijelaznog roka nisu završili natjecanje iz natjecateljske godine 2019./20., prijelazni rok počinje prvi dan nakon što su završili navedeno natjecanje. To se odnosi na Lokomotivu i Rijeku koje 1. kolovoza još čeka okršaj u finalu Kupa.

Najbitnije transfere i transfer priče iz HNL-a, Premiershipa, ali i svih ostalih liga uživo mogli ste pratiti u našem tekstu tijekom cijelog dana. 

CAVANIJEV TRANSFER BIT ĆE POTVRĐEN U SRIJEDU

Edinson Cavani prihvatio je Benficine uvjete i u srijedu bi njegov prelazak u Lisabon trebao biti službeno objavljen, pišu portugalski mediji.

Cavani je tražio golemu plaću od Benfice koja nije željela popustiti, ali je dogovor ipak postignut. Podsjetimo, 33-godišnjem Urugvajcu je ugovor s PSG-om istekao 1. srpnja i od tad je slobodan igrač.

GRAELISH OGORČEN NA ASTON VILLU

Najbolji igrač Aston Ville, koja se u zadnjem kolu spasila od ispadanja, želi transfer u Manchester United.

Jack Grealiesh velika je želja Ole Gunnara Solskjaera no problem bi mogli biti golemi apetiti Ville koja svojeg mladog krilnog igrača ne želi pustiti za manje od 90 milijuna eura.

HAVERTZ INZISTIRA NA TRANSFERU U CHELSEA

Sky Sports javlja da Kai Havertz stišće čelnike Bayera da se dogovore s Chelseajem oko njegova transfera.

Sjajni veznjak dogovorio je osobne uvjete s engleskim klubom i navodno želi završiti transfer prije utakmice Europa lige protiv Rangersa sljedećeg tjedna.

MOURINHO ŽELI VEZNJAKA IZ SOUTHAMPTONA

Daily Mail piše da je Tottenham obnovio pregovore sa Southamptonom oko veznjaka Pierre-Emilea Hojbjerga.

Spursi su ga željeli i ranije, ali je Mourinho navodno sad naložio upravi da pokuša dovesti 24-godišnjeg Danca za kojeg bi Spursi mogli tražiti oko 20 milijuna eura.

BAYERN TRAŽI BRANIČA IZ KLUBA KOJI JE ISPAO IZ PREMIERSHIPA

Sky piše da je Bayern jako zainteresiran za perspektivnog Norwicheva beka Maxa Aaronsa čija momčad je ispala iz Premiershipa.

Iako ima samo 20 godina, Aarons je bio praktički jedina svjetla točka Norwicha ove sezone koji bi za mladog engleskog reprezentativca tražio oko 25 milijuna eura.

Osim Bayerna, zainteresiran je i Bayer Leverkusen iako je jasno da bi mladom Englezu primamljiviji bio München. Sky ističe da bi mu u prilagodbi pomogao i Kanađanin Alphonso Davies koji govori engleski.

LIVERPOOL ŽELI LEICESTEROVO KRILO

The Mirror je objavio da je Liverpool zainteresiran za Harveya Barnesa iz Leicestera. 

Klopp s njim navodno želi povećati konkurenciju na lijevoj strani napada, a Barnes je ove sezone u 36 utakmica (58 minuta po utakmici) zabio šest golova uz osam asistencija.

Prema Transfermarktu vrijedu 17,5 milijuna eura, a ugovor s Leicesterom ima do 2024. godine.

LILLE SVE DOGOVORIO SA SJAJNIM NAPADAČEM RANGERSA

Lilleov predsjednik Gerard Lopez rekao je da u sljedeća dva tjedna namjerava kompletirati transfer strašnog Rangersova napadača Alfreda Morelosa.

Kolumbijac se navodno sve dogovorio s francuskim klubom, a ostaje još samo dogovor oko odštete koja bi trebala iznositi oko 25 milijuna eura.

Temperamentni Morelos je u Rangerse došao u ljeto 2017. godine iz finskog HJK-a za samo 1,2 milijuna eura te je u 137 utakmica zabio 77 golova uz 29 asistencija, ali dobio je i tri crvena kartona. Ove sezone je u 29 nastupa zabio 29 golova.

Lille ga vidi kao idealnu zamjenu za Nigerijca Victora Osimhena kojeg je prodao Napoliju za 65 milijuna eura.

TANGANGA PRODUŽIO S TOTTENHAMOM

Tottenham je objavio da je 21-godišnji stoper Japhet Tanganga produžio ugovor sa Spursima do 2025. godine.

Tanganga je u Tottenhamu čitavu karijeru, a u prvu momčad prebačen je ove zime te je upisao 11 nastupa.

UNITED ŽELI I JAMESA

Osim što rade na dovođenju Jadona Sancha iz Borussije Dortmund, čelnici Manchester United pregovaraju i s Real Madridom.

Naime, zainteresirani su za dovođenje kolumijskog veznjaka Jamesa Rodrigueza. Kolumbijac se nije uspio nametnuti kod Zidanea pa United traži način da ga dovede. 

LOVREN U ZENITU

Liverpool je danas na svojim društvenim mrežama potvrdio prodaju Dejana Lovrena u ruski Zenit.

Lovren će u Rusiju ide za 8,5 milijuna eura fiksne odštete, a s ruskim prvakom potpisao je ugovor na tri godine bez opcije automatskog produljenja. 

ODBIJENICA ZA UNITED

Borussia Dortmund odbila je ponudu od 98 milijuna eura koju je Manchester United poslao za mladog krilnog napadača Jadona Sancha, piše Bild. 

Jadon Sancho - najtraženiji talent u Europi

Njemački velikan ne želi prihvatiti ponudu manju od 120 milijuna eura, a već je krenuo i po igrača koji bi trebao zamijeniti Sancha. 

Borussia već radi na dovođenju 22-godišnjeg francuskog napadača Jonathana Ikonea iz Lillea. 

UKRAJINA ZOVE

Prema pisanju ukrajinskih i turskih medija nastavlja se utrka europskih klubova za potpis Mirka Marića iz Osijeka. Dinamo Kijev bi Fenerbahčeu mogao ukrasti potencijalno pojačanje. 

Kijevljani su navodno spremni ponuditi oko četiri milijuna eura, a u Osijeku su ranije odbijali i veće ponude. Situacija se sada ipak promijenila, Osijek je puno ulagao i svejedno završio tek četvrti pa nije nemoguće da Marića pusti i za četiri milijuna eura. 

BARCELONA KUPUJE U UNITEDU

Barcelona planira transfer u kojem bi pokušavala dovesti Dioga Dalota iz Manchester Uniteda, piše ESPN. 

Portugalski bočni igrač nije se nametnuo u Unitedu i traži izlaz, a Barcelona je pokazala interes i želju da ga već ovog ljeta dovede u Kataloniju. 

NOVA ŽELJA DINAMA

Zoran Mamić kao trener i sportski direktor Dinama traži nove igrače za Dinamo, a jedan od nogometaša kojeg bi Dinamo volio vidjeti u Maksimiru je Sead Hakšabanović, piše niz regionalnih medija. 

Riječ je o reprezentativcu Crne Gore koji je odrastao u Švedskoj, a trenutno je igrač Norkoppinga. Bio je Hakšabanović i član West Hama u koji ga je još 2017. kao 18-godišnjaka doveo Slaven Bilić.

Londonski klub je Hakšabanovića platio tri milijuna eura, a on je potpisao višegodišnji ugovor koji je nedavno otkupio Norkopping za 2,6 milijuna eura.

PERIŠIĆ NA METI UNITEDA

Inter bi, javlja Sport Mediaset, želio posudbu Alexisa Sancheza koji je u Milanu kao igrač Manchester Uniteda hitno pretvoriti u stalni transfer, ali umjesto novčane odštete, u zamjenu bi poslao Perišića.

Najbolje od Perišića

Oba su igrača procijenjena na 20-ak milijuna eura pa bi s te strane takva razmjena mogla funkcionirati. Ta bi se razmjena formalno vodila kao transfer za iduću sezonu pa nije jasno bi li Uefa dopustila da Čileanac nastupa za Inter u nastavku Europa lige u tekućoj sezoni.

JOSIP JURANOVIĆ ODLAZI IZ HAJDUKA

Nakon pet godina Josip Juranović napušta Hajduka i odlazi u poljsku Legiju. Legija će Hajduku platiti 700 tisuća eura uz klauzulu po kojoj će Hajduku pripasti i 10% od sljedećeg transfera.

Kako doznajemo, Juranović bi u Poljsku trebao stići već za dva danas, a posao je u privatnom razgovoru potvrdio i Dariusz Mioduski, glavni čovjek Legije.

HAVERTZ SE DOGOVORIO S CHELSEAJEM

Chelsea je sve bliži dovođenju ofenzivca Kaija Havertza iz Bayer Leverkusena, javlja ugledni novinar Fabrizio Romano.

Havertza bi trebao koštati oko 80 milijuna eura. Chelsea je spreman ponuditi ovaj iznos uz dodatne bonuse. Romano ističe da je Chelsea već dogovorio uvjete s Havertzom i da je ostalo još samo da se dogovori s Bayerom.

CITY POJAČAVA NAPAD

Prema pisanju Goal.com portala i SPOX-a, Manchester City je dogovorio sve uvjete s Ferranom Torresom, jednim od najvećih španjolskih talenata.

Torres je 20-godišnje krilo koje je dijete Valencije, a ugovor mu još traje godinu dana. U Cityju će potpisati petogodišnji ugovor.

Još jedino preostaje da City i Valencia dogovore odštetu. Goal napominje kako Valencia može računati na iznos između 30 i 40 milijuna eura s bonusima. 

RAKITIĆ PREMA ARSENALU

Barcelona pokušava dovesti Mattea Guendouzija iz Arsenala, a kao odštetu za njega londonskom klubu nudi svoja dva igrača, Ivana Rakitić i Artura Vidala, piše Foot Mercato.

Ranije se pisalo da bi Barcelona u London mogla poslati Coutinha, ali sada se čini kako su se ipak odlučili za hrvatskog i čileanskog veznjaka. 

CAVANI IMA NOVI KLUB

Benfica je jako blizu dovođenju Edinsona Cavanija iz PSG-a, piše niz portugalskih medija koji navode kako je Urugvajac pristao na dolazak.

Cavanijevih 200 golova za PSG

Od ovog ljeta 33-godišnji napadač bit će slobodan igrač jer mu istječe ugovor s PSG-om, a s Benficom je navodno dogovorio ugovor na dvije godine. 

Klub bi posao trebao objaviti sljedećeg tjedna, a očekuje se da bi konferencija za medije mogla biti održana u srijedu. 

NOVI UGOVOR ZA UPAMECANA

RB Leipzig potpisao je nov ugovor s Dayotom Upamecanom, prema pisanju Sportbuzzera. Ranije je Upamecano povezivan s Arsenalom i Chelseajem, ali sada je odlučio ostati u Njemačkoj.

UNITED NALETIO NA ZID

Manchester United našao se u problemu kada je u pitanju Jadon Sancho, nogometaš Borussije Dortmund na čijem dovođenju rade već neko vrijeme. 

Jadon Sancho - najtraženiji talent u Europi

Times piše da je Sancho dogovorio osobne uvjete s Unitedom, ali pitanje je može li United isplatiti odštetu koju Borussia traži, a ona je nedavno postavljena na 90 milijuna eura.

"U vrhu kluba znaju što mislim da nam treba, tako da ćemo krenuti po igrače koje želimo i vidjeti gdje ćemo završiti", rekao je Solskjaer nakon jučerašnje pobjede protiv Leicester Cityja kojom je United osigurao Ligu prvaka. 

Čini se da će transfer biti odrađen jer Borussia već radi na dovođenju 22-godišnjeg francuskog napadača Jonathana Ikonea iz Lillea. 

DINAMO I RIJEKA PONOVNO TRGUJU?

Antonio Čolak napadač je Rijeke i najbolji strijelac HNL-a s 20 postignut ih pogodaka, a sada se čini da bi mogao preseliti u Dinamo.

Na pitanje hoće li najbolji strijelac lige završiti u Dinamu, kao što se posljednjih dana priča, Mišković odgovara:

"Uvijek imam isti odgovor na to, stotinu puta sam ponovio da je svaki igrač Rijeke na prodaju. Ovdje svatko može donijeti ponudu, ali naši ciljevi ostaju isti, želimo igrati Europu i osvojiti Kup"

HODGSON SE SPREMAN RASTATI SA ZAHOM

Menadžer Crystal Palacea priznao je kako je odustao od nagovaranja Wilfireda Zaha na ostanak u klubu nakon što je vidio da je napadačeva forma pala u završnici sezone. 

Zaha ima 27 godina i već nekoliko godina ga se povezuje s transferom kojim bi napustio Selhurst Park i otišao u neki od najvećih engleskih klubova.

Najbolje od Zahe u Crystal Palaceu

Prošlog ljeta htjeli su ga dovesti Arsenal i Everton, ali posao nikad nije zaključen. Ovog ljeta dobit će novu priliku, a s obzirom na to da ga je i klub spreman pustiti, zainteresiranih ne bi trebalo nedostajati. 

BITKA ZA ONANU

Chelsea i Bayer Leverkusen vode bespoštednu borbu za vratara Ajaxa Andrea Onanu. Leverkusen je poslao ponudu od 20 milijuna eura za sjajnog Kamerunca, ali Chelsea je spreman ponuditi čak 10 milijuna eura više.

Momčad Franka Lamparda jučer je slavila protiv Wolverhamptona i osigurala plasman u Ligu prvaka kao četvrtoplasirana u Premiershipu pa time želi namamiti Onanu u London.

S druge strane je Peter Bosz, bivši trener Ajaxa koji sada trenira Bayer i jako dobro poznaju Onanu pa ga želi dovesti za manji iznos, ali na račun dobrih odnosa.

PRODULJENJE U TORINU

Paulo Dybala jako je blizu da produži ugovor s Juventusom. Ovaj 26-godišnji Argentinac s prvakom Italije ugovor ima do 2022. godine, ali je direktor Juventusa Fabio Paratici već potvrdio kako se radi na produljenju istog.

PEDRO IDE U ROMU

Dogovoren je transfer sjajnog Španjolca Pedra iz Chelseaja u Romu. Transfer je potvrdio i trener Chelseaja Frank Lampard. Napušta klub kao slobodan igrač. 

Najbolji Pedrovi golovi za Chelsea

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.