dinamo

Dinamo će s prodajom zvijezde čekati do zime. Sad mu se ne žuri

Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

DINAMO večeras u 18:30 na Šubićevcu gostuje kod Šibenika u 7. kolu SuperSport HNL-a. Iza hrvatskog prvaka je sjajan tjedan u kojem je osigurao nastup u Ligi prvaka, u kojoj će igrati već za deset dana kad na Maksimiru u 1. kolu skupine gostuje moćni Chelsea.

Englezi dolaze na Maksimir nakon završetka prijelaznog roka. Očekivalo se da će Dinamo do tad plasirati neku od svojih zvijezda u najjače europske lige, ali ne dogodi li se neki veliki obrat od toga, barem za sad, neće biti ništa. Dinamo je uoči početka europske sezone imao jasnu računicu - ulazak u skupine nekog europskog natjecanja i prodaja jedne od glavnih zvijezda.

Liga prvaka promijenila planove

Glavni kandidati za izlazni transfer bili su Josip Šutalo koji se ozlijedio, Dominik Livaković te Luka Ivanušec. No, prioriteti u Maksimiru su se u međuvremenu promijenili. Ulazak u Ligu prvaka donio je u maksimirsku blagajnu najmanje 22 milijuna eura, a potencijalno do čak 30, što znači da Dinamo ne mora pod obavezno nekoga prodati već ovog ljeta.

Luka Ivanušec bio je najveći kandidat za neki veliki transfer, ali ponuda Lokomotiva iz Moskve nije zadovoljila ni njega ni klub. Rusi su nudili deset milijuna eura, što je Dinamo odbio bez ikakvog razmišljanja jer ga ne pušta za manje od 15. Ponuda Lokomotiva financijski je odgovarala igraču, ali ne i činjenica da ruski klubovi ne igraju u Europi.

"Rusi su bili iznimno korektni i konkretni, njihov sportski direktor je bio vrlo profesionalan. Nudili su jako dobre uvjete, Lokomotiv je veliki klub i u normalnim okolnostima Luka bi želio igrati u Rusiji, ali u ovakvoj situaciji to ipak nije najbolji izbor", rekao nam je Ivanušecov agent Marko Naletilić.

Dinamo će čekati zimu

No, nevezano o tome što je Ivanušec htio, Dinamo ga za taj iznos nije želio prodati jer računa da će na zimu za njega moći tražiti više kao i za sve svoje igrače. Naime, odigra li Ivanušec solidno u Ligi prvaka i završi li na Dalićevom popisu za Katar, cijena će mu automatski skočiti i u zimskom prijelaznom roku imat će puno više opcija.

Zna to i Ivanušec kojemu se nije pretjerano žurilo iz Maksimira ovog ljeta. Naravno, da se javio neki klub iz najjačih liga čija ponuda bi financijski bila prihvatljiva i Dinamu, Ivanušec bi otišao, što se i dalje može dogoditi do kraja prijelaznog roka. No, šanse za to su trenutačno male. Interes za Dinamova veznjaka postoji, ali novih službenih ponuda još nema i on će do zime ostati u Maksimiru.