Trebao je samo odmoriti Modrića. Umjesto toga mu je postao konkurent i Realov heroj

DANI CEBALLOS se potpuno neočekivano prometnuo u Realovog junaka siječnja i veljače, točnije najosjetljivijeg dijela sezone u kojem u neizdrživo zgusnutom rasporedu Real igra čak četiri natjecanja. Veznjaka Ceballosa (26) je Real u ljeto 2017. kupio od Betisa za 17 milijuna eura, ali je u pet i pol godina odigrao samo 94 utakmice za Real. Jedan od razloga je što je dvije sezone bio na posudbi u Arsenalu i tamo je igrao daleko češće, 77 puta. Sada je konačno dobio priliku u Realu i sjajno je koristi.

Modrić je umoran, Camavinga je postao lijevi bek i eto prilike Ceballosu. Iskoristio je spektakularno

Modrić je umoran zbog dobi (37), pretrpanog rasporeda ne samo u klubu, nego i toga što je na SP-u s Hrvatskom igrao maksimalnih sedam utakmica. Camavinga je zbog ozljede Ferlanda Mendyja prebačen na lijevi bok i Ceballos je odlično iskostio tako prorijeđenu konkurenciju u vezi. Ceballos je izvukao Real iz krize u koju je upao na početku godine. Tada je porazom kod Villarreala u prvenstvu dopustio Barceloni da se malo odlijepi na vrhu, a nakon toga je od najvećeg rivala izgubio u finalu španjolskog superkupa.

Real je početkom siječnja Barci prepustio vrh La Lige i Superkup, a činilo se i da ispada iz kupa. Tada je nastupio senzacionalni heroj

Činilo se da će produbiti krizu i u Kupu kralja, gdje je u osmini finala kod Villarreala gubio 0:2, ali je onda preokrenuo za pobjedu i prolazak 3:2 zahvaljujući briljantnom Ceballosu koji je postigao i namjestio po jedan gol za veliki preokret i pobjedu. Modrić na toj utakmici nije igrao, dok je na još težem gostovanju, kod Athletica u Bilbau, dobio tek zadnjih 15 minuta. Ceballos je i u toj važnoj pobjedi (2:0) bio glavni od početka do kraja utakmice. 

Dio navijača je negodovao što Modrić u derbiju mijenja briljantnog Ceballosa

Loše po Luku Modrića je da je u spomenutim važnim porazima bio član prve momčadi koji je zbog slabe igre rano zamijenjen, dok u jednako bitnim pobjedama Reala ili nije igrao ili je bio epizodist. Međutim, Modrić se u velikom stilu vratio u još jednom velikom povratku Reala, preokretu i pobjedi 3:1 protiv Atletica u Kupu kralja, ali onda je Ceballos opet bio sjajni starter u novom derbiju, protiv Real Sociedada (0:0) u prvenstvu.

Na toj utakmici ga je u 78. minuti zamijenio Modrić, a dio navijača Reala je negodovao zašto igrača utakmice mijenja nevidljivi Modrić. Konačno je Ancelotti sinoć protiv Valencije, u jako važnoj prvenstvenoj utakmici koju je Real dobio (2:0) na istom meču njih obojicu stavio kao startere. Španjolski mediji slave Ceballosa, govore da mu je to bila utakmica života, dok Modrića zamijenjenog već u 65. minuti praktički ne spominju. 

Modrić i Ceballos se ne bore samo za mjesto u momčadi ove sezone

Navijači misle da Ceballos tako dobro glumi Modrića da je vrijeme da dobije ne samo kratkoročnu priliku umjesto Modrića, nego da ga potpuno zamijeni.Modrić je u rujnu napunio 37 godina, a Real mu posljednjih godina zbog poodmakle dobi daje produljenje ugovora na samo godinu dana.

Zajedničko njemu i 11 godina mlađem Ceballosu je da im obojici za pet mjeseci završavaju ugovori s Realom, a novi im nisu ponuđeni, pa se ovo razdoblje shvaća kao ono u kojem se njih dvojica bore za ostanak u Realu.

Jasno je tko je trenutno u prednosti

Jasno je tko je trenutno u prednosti. Marca nakon Valencije piše: "Ceballos je vodio Real do pobjede. Dokazao se u klubu koji ima najviše zahtjeve i u kojem se obnova ugovora zaslužuje samo vrhunskim igrama i najvećim trudom. Ancelotti je želio kontrolirati utakmicu s Modrićem i Kroosom, ali mu je to donio Ceballos. On je postao nezamjenjiv jer u zadnjih mjesec dana donosi Realu neophodnu dinamiku." 

Bernabeu mu skandira "ostani"

Ceballos je postao i miljenik navijača Reala. Na Bernabeuu su ovacije donedavno bile rezervirane za Modrića, ali protiv Valencije ih je dobio Ceballos. Tribine su mu skandirale "Ostani, ostani!", a on im je mahao. Marca o tome piše: "Ne može se puno igrača pohvaliti ovakvim zahtjevom Bernabeua iskazanim skandiranjem, ali Ceballos igra doslovno spektakularno te je time to zaslužio."

Marca: Ceballos je najbolji igrač Reala

Marca mu posvećuje i tekst u kojem piše da je "vladao najboljom utakmicom otkako je u Realu te dokazao da je postao nezamjenjiv." Proglasila ga je igračem utakmice: "Briljira energijom, samopouzdanjem, voljom i distribucijom lopte. Najbolji od Realovog trojca veznjaka. Odlično vrši presing, a u napadu se nudi na svim dijelovima terena. Trenutno najbolji igrač Reala."

Ancelotti: Hoćete da i ja nastavim skandiranje Ceballosu?

Nakon utakmice novinari su pitali Ancelottija o igraču o kojem svi govore: "Kako komentirate skandiranje Bernabeua, Ceballos ostani?", a Realov trener je odgovorio: "Hoćete da ja nastavim to skandirati? Ceballos jednostavno igra tako sjajno da baš svi to prepoznaju. Što se tiče njegovog ugovora, zna se tko o tome treba govoriti.

Svi znaju što o tome mislim ja, pa tako i Ceballos i klub." Realov senzacionalni junak je skroman: "Istina je da sam dobio priliku u nekoliko utakmica zaredom, ali još imam puno toga za naučiti od Luke i Tonija."