LIGE PETICE

Trener Evertona: VAR je koristan samo ako svi znamo zašto je nešto suđeno

Screenshot: Twitter

EVERTON je danas s 3:2 poražen od Brightona nakon što je Lucas Digne zabio autogol u 94. minuti. Činilo se da je Everton na putu prema pobjedi nakon što se vratio iz zaostatka i poveo 2:1, ali onda je sve otišlo na stranu Brightona.

Kada se činilo da će momčad Marca Silve lako prema pobjedi, ukazao se VAR i dosudio kazneni udarac za Brighton. Aaron Connoly pao je nakon što ga je Michael Keane zahvatio po nozi, a Neal Maupay bio je precizan s bijele točke. Tri boda Brightonu donio je ranije spomenuti Digne. 

Nezadovoljstvo suđenjem

Nakon utakmice bilo je dosta priče o VAR-u, a najglasniji je bio trener Evertona Marco Silva koji je uvjeren da je i njegova momčad trebala dobiti kazneni udarac u 55. minuti, kad je Martin Montoya srušio Richarlisona. 

"Odlično smo igrali do 80. minute i bili smo blizu pobjede, a onda je došla ta jedna odluka. VAR mora biti isti za obje strane, sto posto sam siguran da bismo, da uvijek VAR sudi jednako, imali 20 penala tjedno u Premiershipu", rekao je Silva pa dodao: 

"Ako su u onom što su dosudili protiv nas vidjeli materijal za penal, onda moraju vidjeti i u onome što su nama trebali suditi. Moramo prihvatiti odluku sudaca i poštovati ju, ali u ovakvim trenucima treba pričati o njoj."

Problem VAR-a

Pojasnio je Silva što točno misli da je problem s VAR-om u takvim situacijama. 

"Sucima na terenu je teško davati objašnjenja za odluke jer nisu vidjeli što se dogodilo. Ono što je sudac rekao Keaneu i Pickfordu je bila informacija da nije bilo ničega i da se igra dalje. Što oni mogu reći kad nisu vidjeli tu situaciju?" rekao je pa zaključio:

"Važno je da svi razumijemo odluku koju VAR donosi jer je taj sustav dobar za nogomet, ali samo ako svi znamo što se događa i zašto je nešto suđeno."

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.