Trener Fiorentine izjavom dokazao koliko mu je Brekalo nebitan

Foto: Profimedia

JOSIP BREKALO (25), lijevo krilo Fiorentine i reprezentativac Hrvatske, otpisan je u klubu iz Firence te ga dani, a možda i sati dijele od posudbe u Dinamo do kraja sezone. Fiorentina je Brekala kupila u prošlom zimskom prijelaznom roku od Wolfsburga za 1.7 milijuna eura, ali trener Vicenzo Italiano već dugo ne računa na njega.

To je jasno po tome što mu je u zadnja gotovo tri mjeseca dao priliku na tek dvije prvenstvene utakmice. Nadalje, jasno je i po tome što mu nije dao ni minute u sinoćnjoj utakmici četvrtfinala kupa protiv Bologne, iako je ona otišla u produžetke i penale, a trener je mijenjao krilne igrače. Konačno, to je najjasnije po Italianovim riječima nakon što je prošao u polufinale. Ovako je odgovorio na novinarsko pitanje je li to što Brekalo nije dobio ni minute iako ih se igralo 120, znak da odlazi:

"Ne, zato što smo koristili drugi način probijanja protivnika i da je bilo još prilike, Brekalo bi ušao. Ovako nije jer smo odustali od pokušaja da Bolognu probijemo preko krila, tako da nisam vidio smisla u njegovom ulasku. Što se tiče tržišta, netko će doći, a netko otići. To je nogomet. Moj cilj je da svake godine dižemo letvicu rezultata i plasmana te razinu igre. Nakon što smo prošle godine igrali finale Konferencijske lige, ove želimo biti bolji od osmog mjesta u Serie A i tražimo igrače koji nam mogu pomoći u tome."

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.