PREMIERSHIP

Trener kojem otkazi ne padaju teško: Evo zašto je Velšanin poseban

Foto: EPA

SOUTHAMPTON vjerojatno je najgora momčad engleskog Premiershipa ove sezone, iako su ispod njega na tablici još dva kluba, a donedavno ga je vodio Mark Hughes. Nesretni Velšanin skupio je tek devet bodova u dosadašnjem dijelu sezone, a njegova momčad ubilježila je samo jednu pobjedu u 14 kola.

Uprava sa stadiona St. Mary zato ga je smijenila i na njegovo mjesto dovela prvog Austrijanca u povijesti lige.

Međutim, i Hughes je ispisao povijest. Poseban je po tome što je postao prvi stručnjak u Premiershipu koji je u istoj kalendarskoj godini dobio otkaz u dva kluba elitnog ranga. Prije Svetaca, otjerao ga je i Stoke City, iako se na stadionu Britannia zadržao najdulje tijekom svoje trenerske karijere, od 30. svibnja 2013. do 6. siječnja 2018. Čak je imao i pristojne rezultate za klub tog ranga.

Legendarni Velšanin koji je kao igrač nosio dres Uniteda, Barcelone, Chelseaja i drugih velikana, itekako zna naplatiti svoj posao unatoč tome što ga ne radi baš najbolje. Zanimljivo, otkako se počeo baviti trenerskim poslom, dobio je otkaze u četiri kluba, a sporazumno raskinuo suradnju s jednim.

Smijenili su ga Manchester City, Queens Park Rangers, Stoke i Southampton, dok se razišao s Fulhamom nakon samo jedne sezone.

Engleski mediji izračunali su da je samo od odšteta tijekom tih raskida dobio oko 20 milijuna funti. Tako je Hughes unatoč svemu uvijek uspijevao dobro zaraditi.

Rezultati by SofaScore
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.