SUPERSPORT HNL

Trener Rijeke najavio utakmicu s Dinamom: Rekli smo si neke stvari u lice

Foto: Goran Kovacic/PIXSELL

RIJEKA gostuje kod Dinama u petak u 20 sati u otvarajućoj utakmici 8. kola SuperSport HNL-a. Ono što je u prethodnim sezonama igrano kao jedan od derbija u nacionalnom prvenstvu, u petak će biti susret vodeće momčadi lige (Dinama) i posljednjeplasirane momčadi ljestvice (Rijeka) koje razdvaja 14 bodova.

Za razliku od Dinama koji je odigrao svih sedam utakmica, Rijeka je odigrala jednu manje i trenutačno je na omjeru od jedne pobjede, dva remija i tri poraza. Gledaju li se i Rijekini nastupi u kvalifikacijama za Konferencijsku ligu, Rijeka je u nizu od sedam utakmica bez pobjede.

"Dinamo je dominantan u prvenstvu, ekipa o kojoj ne treba trošiti riječi. Moramo kroz utakmicu pronaći stabilnost u fazi obrane, biti kompaktni kad nemamo lopte. Neću amnestirati igrače, ali ova grupa igrača ima veću kvalitetu od onog što prikazuju na terenu. Na njihovu prezentaciju utjecao je niz sitnih stvari koje su im dale za pravo da si u nekim situacijama stvore alibi", rekao je Rijekin trener Fausto Budicin u najavi utakmice.

"Imali smo određenih problema u zadnje dvije utakmice jer nismo izvršavali taktičke zamisli na travnjaku. Nije problem izgubiti utakmicu, problem je kad se dogovor ne ispoštuje na terenu. Razgovarali smo puno na tu temu, mislim da ova momčad vrijedi puno više. Rekli smo si neke stvari u lice i ljepota nogometne igre je da ti svaka utakmicu pruža novu priliku za iskupljenje", dodao je.

 

Pročitajte više