Trener Rijeke nakon remija prozvao napadača na odlasku: Prednjačio je u sebičnosti

Foto: Goran Kovacic/PIXSELL, Profimedia

RIJEKA i Olimpija iz Ljubljane odigrale su 1:1 u prvoj utakmici play-offa Konferencijske lige na Rujevici. Za Rijeku je zabio Franjo Ivanović, a za Olimpiju brazilski napadač Pedro Lucas. Uzvratna utakmica igra se za tjedan dana u glavnom gradu Slovenije. Utakmicu je prokomentirao trener Rijeke Radomir Đalović.

"Moji momci su odigrali odličnu utakmicu protiv kvalitetnog protivnika. Nedostajao nam je taj drugi gol da prelomimo utakmicu. Ali idemo po prolaz u uzvratnoj utakmici u Ljubljani. Htjeli smo izmjenama podići momčad, ali nismo uspjeli. Ako ne zabiješ, ovako kvalitetan protivnik te kazni", rekao je Đalović za Max Sport pa dodao:

"Sad nas čeka Osijek u nedjelju. Plan je bio unijeti malo svježine sa zamjenama. Na kraju nas je taj jedanaesterac koštao. Europa ne oprašta ovakve greške. Ali dogodi se, ne zamjeram nikom ništa. Imamo žestok ritam. Moramo osvježiti ekipu prije Osijeka i idemo dalje."

Prozvao igrače zbog sebičnosti

Đalović je nakon utakmice dao i izjavu iz koje je jasno da neke od igrača proziva zbog sebičnosti. Posebno je tu istaknut Franjo Ivanović (20), mladi napadač Rijeke koji je na odlasku i moguće je da neće ni igrati u uzvratu.

Rijeka je za njega dobila ponudu od oko četiri milijuna eura. Poslao ju je belgijski Royal Antwerp, a Ivanović nema ništa protiv transfera u Belgiju. Posao bi mogao biti zaključen vrlo brzo, moguće je da Ivanovića neće biti u ekipi ni u nedjelju protiv Osijeka.

"U nekim smo situacijama bili i sebični, trebali smo otići na 2:0 i zatvoriti utakmicu. Mislim li na Ivanovića? Ne samo na njega, na još neke igrače, iako je Franjo u tome prednjačio. Franjo je izvrstan napadač, vidjeli ste kakav je gol zabio, no u nekim situacijama moramo biti manje sebični. Mladost naših igrača je izašla na vidjelo", rekao je Đalović.

Stigao je besplatno, a sad će Rijeci donijeti ozbiljan novac

Podsjetimo, Ivanović je u Rijeku stigao besplatno, nakon što mu je prošlog ljeta istekao ugovor s njemačkim Augsburgom, klubom u kojem je započeo karijeru. U svibnju prošle godine se pisalo kako ga je tražila Borussia Dortmund, no on se odlučio za Rijeku.

Sezonu ranije je za drugu momčad Augsburga zabio 16 golova u 31 utakmici, igrajući u Regionalligi Bayern, najvišoj razini nogometa u Bavarskoj, odnosno četvrtom razredu njemačkog nogometa. U Rijeci je dosad sakupio 48 nastupa u kojima je zabio 15 golova i namjestio njih četiri. Sada će, po svemu sudeći, Rijeci donijeti pozamašnu zaradu.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.