DINAMO U EUROPI

Trenera Rapida pitali koga bi uzeo iz Dinama: "Premalo trči, ali je odličan"

Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

PETO KOLO igranja po skupinama u Europa ligi Rapid će dočekati kao posljednja momčad grupe H s tri osvojena boda iz četiri odigrane utakmice. Četvrtu je bečka momčad odigrala sinoć na stadionu Maksimir, na kojem je pretrpjela poraz 1:3 od hrvatskog prvaka.

Rapid je poveo preko Christopha Knasmüllnera u osmoj minuti, a preokret za Dinamo i pobjedu režirali su Bruno Petković (12. minuta), Komnen Andrić (34.) i Josip Šutalo (83.). Susret je sa strane poražene momčadi prokomentirao trener Dietmar Kühbauer.

"Trebali smo više dati. Nismo Dinamu dali puno šansi, a golove su dali iz naših pogrešaka. Dinamo nije bio opasan koliko smo očekivali, nismo mu dali puno mogućnosti. Mogli smo zabiti za 2:2", rekao je Kühbauer i dodao:

"Dinamo je bio bolji za nijansu od nas, posebice u važnim fazama. Imao je i stative, još šansi do kraja, a to je vjerojatno zato što trenutno nemam ekipu kakvu bih volio imati. Da smo igrali u najjačem sastavu, bilo bi bolje. Uvjeren sam da bismo pobijedili da smo vodili na poluvremenu. U kakvom sastavu smo odigrali, dobro je i bilo", izjavio je gostujući trener, a onda i odgovorio na pitanje kojeg bi igrača iz Dinamovih redova volio vidjeti u svojoj momčadi.

"Uzeo bih dvojicu. Prvo Petkovića. Odličan je igrač koji premalo trči, ali izvrstan. I Oršića."

Ullmann: Gorak okus...

Na presici je bio i nogometaš Maximilian Ullmann.

"Gorak okus je ovaj poraz... Dobro smo krenuli, ali smo primili gol i nakon toga je teško bilo igrati. Borili smo se do kraja, ali to ovaj put nije bilo dovoljno", rekao je Ullmann.

Ovom pobjedom Dinamo je dva kola prije kraja preuzeo drugo mjesto u skupini. Bod u sljedeća dva kola osigurao bi mu najmanje treće mjesto i europsko proljeće, a pobjeda protiv Genka u sljedećem kolu donijela bi mu drugo mjesto i prolazak u nokaut-fazu Europa lige. 

Rapid do kraja grupne faze dočekuje West Ham i gostuje Genku. S dvije pobjede bi mogao do drugog mjesta ako mu se poklope drugi rezultati...

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.