Treneru turskog prvoligaša u potresu poginulo 15 članova obitelji

Foto: Epa

DVA stravična potresa pogodila su jug Turske. Prvi se dogodio rano ujutro i bio je jačine 7.8 po Richteru, a drugi je udario nekoliko sati kasnije i bio je snage 7.5. Službeni broj poginulih, prema najnovijim informacijama, diljem Turske i Sirije sada iznosi skoro više od 2300, a tisuće su ozlijeđene. U tijeku je velika akcija spašavanja. Strahuje se da bi broj žrtava mogao biti puno veći jer je potres većinu ljudi zatekao na spavanju.

Cijeli svijet šalje pomoć nastradalim područjima, u tijeku su akcije spašavanja zatrpanih u ruševinama, a iz Turske dolaze stravična svjedočanstva onih koji su svjedočili nemilim scenama. 

Tehnički direktor Sivasspora Rıza Calımbay izjavio je da je 15 članova obitelji Ayhana Tenbeloglua, jednog od pomoćnih trenera turskog kluba, stradalo u tragediji.

"Veoma nam je žao zbog svih stradalih. Naša sućut. Prvo smo ujutro pozvali našeg trenera golmana Cengiza. Saznali smo za njihovu situaciju. Jako nam je žao zbog jednog od pomoćnih trenera, Ayhana Tenbeloglua. Preminulo je 15 članova njegove obitelji. U Sivasu pada jak snijeg i to otežava situaciju. Živimo u veoma teškom danu i kao klub dat ćemo sve od sebe da pomognemo", izjavio je Calımbay.