Tri hrvatska reprezentativca nominirana za najbolju postavu Europskog prvenstva

Foto: EPA

HRVATSKA rukometna reprezentacija je nastup na Europskom prvenstvu u Njemačkoj završila u drugom krugu, gdje je zauzela posljednje mjesto u skupini, a od natjecanja se oprostila pobjedom protiv domaćina. Usprkos tome, čak tri igrača iz sastava izbornika Gorana Perkovca kandidirana su za All-star ekipu turnira.

Za najboljeg golmana turnira nominiran je član Nexea Dominik Kuzmanović, a uz njega su tu još Austrijanac Constantin Möstl, Danac Emil Nielsen, Francuz Samir Bellahcene, Nijemac Andreas Wolff i Šveđanin Andreas Palicka. Kuzmanović je nastup na Euru zaključio s 22 obrane u utakmici protiv Njemačke.

Šoštarić u konkurenciji za najbolje krilo

Član mađarskog Pick Szeged Mario Šoštarić nominiran je za najbolje desno krilo turnira, a za tu poziciju su u igri još Austrijanac Robert Weber, Nijemac Timo Kastening, Portugalac Pedro Portela, Slovenac Gasper Marguc i Šveđanin Sebastian Karlsson.

Nominaciju je dobio i igrač francuskog Montpellier Veron Načinović, koji je u konkurenciji za najboljeg obrambenog igrača prvenstva. Tu su još Danac Magnus Saugstrup, Francuz Luka Karabatić, Nijemac Julian Köster, Mađar Adrián Sipos i Šveđanin Oscar Bergendahl. Dobitnike ćemo saznati 28. siječnja.

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.