Trinaest Hrvata u Ligi prvaka: Bayern, Tottenham i Šahtar na "vatreni" pogon

POZNATI su svi klubovi koji će u sezoni 2010./2011. igrati u grupnoj fazi Lige prvaka. U 32 kluba u najelitnijem nogometnom natjecanju igrat će čak trinaestorica hrvatskih nogometaša.

Prošlosezonski finalist Bayern do tog je uspjeha stigao ponajviše zahvaljujući Ivici Oliću i njegovim pogocima. Uz njega će i ove sezone u Ligi prvaka igrati Danijel Pranjić. Za Lyon bi trebao igrati bivši Dinamovac i hrvatski reprezentativac Dejan Lovren.

U momčadi ukrajinskog prvaka Šahtara igraju dvojica standardnih hrvatskih reprezentativaca, kapetan Darijo Srna i ovoljetno pojačanje Eduardo da Silva. Najviše Hrvata gledat ćemo na utakmicama Tottenhama gdje igraju Luka Modrić, Niko Kranjčar i Vedran Ćorluka, a pruži li se prilika, možda zaigra i Stipe Pletikosa.

Nakon dugotrajnih pregovora Nikica Jelavić prešao je iz bečkog Rapida u škotske Rangerse, a Škoti se nadaju da će ove sezone u Ligi prvaka hrvatski napadač raditi ono što je svojevremeno radio Dado Pršo. Za njemački Schalke pod Felixom Magthom igra Ivan Rakitić, a priliku u Spartaku iz Moskve još uvijek čeka mladi hrvatski reprezentativac Filip Ozobić. U napadu rumunjskog prvaka Cluja igrat će Saša Bjelanović.

Ždrijeb skupina Lige prvaka je u četvrtak u 18 sati.