Tuchel: Ne bojim se otkaza

Foto: EPA

DRUGI dan nokaut-faze i osmine finala Lige prvaka donio nam je za sada najveće iznenađenje. Aktualni viceprvak Italije Lazio koji se ove sezone muči u Serie A na svom je Olimpicu u Rimu srušio Bayern München rezultatom 1:0. Gol vrijedan pobjede za ekipu Maurizija Sarrija postigao je Ciro Immobile iz penala u 69. minuti.

Ovo je repriza osmine finala od prije tri godine kada je Bayern rutinski došao do pobjede u obje utakmice, ali Nijemci večeras nisu nijednom zapucali u okvir Ivana Provedela. Nedavni poraz od Bayer Leverkusena nakon kojega Bayern zaostaje pet bodova za Apotekarima na vrhu Bundeslige očigledno je uzdrmao Bavarce, a mnogi predviđaju kako bi eventualno ispadanje u Ligi prvaka Thomas Tuchel mogao platiti poslom.

Nijemci: Crveni alarm za Tuchela se upalio

Njemački mediji već su se raspisali o "crvenom alarmu" za Tuchela koji je izgubio 10 od 43 utakmice na klupi Bayerna, a on je nakon utakmice izjavio: "Frustrirani smo i ljuti zbog poraza. Mislim da smo izgubili utakmicu, nisam siguran da ju je Lazio dobio. Nisam siguran zašto smo izgubili inicijativu u drugom poluvremenu, ali jesmo, a onda smo primili gol."

Ne mogu to objasniti jer smo rekli ekipi da zadrži intenzitet i bude još hrabrija prema naprijed, ali smo pali već na početku drugog poluvremena. Učinili smo sve da izgubimo ovu utakmicu. Bila je u našim rukama. U jednom smo trenutku prestali vjerovati. Bilo je i dosta individualnih pogrešaka.

Na pitanje strahuje li o svojoj budućnosti na klupi kratko je rekao: "Ne."