Tuchel se uhvatio za glavu u 9. minuti. Najskupljem lijevom beku svijeta otišao mišić

Foto: Screenshot SK

U DEVETOJ minuti utakmice 29. kola Bundeslige između Bayerna i Mainza lijevom braniču Bavaraca Alphonseu Daviesu pukao je mišić zadnje lože i trener Thomas Tuchel morao je napraviti izmjenu. Umjesto njega ušao je u igru Marokanac Noussair Mazraoui. Bayern je na kraju izgubio 3:1.

Davies se u jednom trku bez ikakvog kontakta uhvatio za nogu i s bolnom grimasom je odmah tražio zamjenu. Bilo je jasno da mu je otišla zadnja loža i nakon nekoliko minuta je uz pomoć liječničke službe Bayerna na nosilima iznesen s terena. Sudeći po ozbiljnosti ozljede, za Daviesa je ova sezona vjerojatno završena. 

► KLIKNI OVDJE I POGLEDAJ VIDEO.

Inače, radi se o najskupljem lijevom braniču svijeta, čiju je vrijednost Transfermarkt procijenio na 70 milijuna eura. Prije nekoliko dana njemački novinar Florian Plettenberg objavio je da ga želi Pep Guardiola. 

Budući da je Joao Cancelo iz Cityja na posudbi u Bayernu, moguće je da klubovi dogovore razmjenu igrača pa Cancelo ostane u Njemačkoj, a 22-godišnji Davies ode Guardioli.

Davies je za Bayern odigrao 152 utakmice i postigao osam golova uz 25 asistencija. Uz Kyliana Mbappea, Mihajla Mudrika i Adamu Traorea jedan je od najbržih nogometaša svijeta. Izmjerena mu je najveća brzina od 36.5 kilometara na sat, dok je Mudrik rekorder Lige prvaka s 36.63 km/h.