Tudor: Kao navijač bodrim Hrvatsku, no kao trener kažem da Italija ima bitnu prednost

Foto: EPA

HRVATSKA reprezentacija protiv Italije od 21 sat igra utakmicu posljednjeg kola grupne faze na Europskom prvenstvu. Pobjeda bi Hrvatskoj sigurno donijela plasman u osminu finala natjecanja, moguće čak i drugo mjesto u skupini B, a remijem bi imala tek minimalne šanse za nokaut-fazu natjecanja. Eventualni poraz značio bi kraj Eura za momčad Zlatka Dalića.

Susret je za La Gazzettu dello Sport najavio i Igor Tudor, bivši hrvatski reprezentativac i trener s bogatim iskustvom u Italiji. "Kao navijač nadam se da će Hrvatska pobijediti, ali kao trener kažem da joj igraju dva od tri rezultata i to je značajna prednost. Odlazak Dalića? Znamo da na ovim razinama ne može trajati vječno. Narod razumije da je ova skupina igrača uvijek davala sve za svoju zemlju i spreman je podržati ih", rekao je Tudor, a o Italiji kaže:

"Luciano Spalletti je jedan od najboljih trenera na svijetu i na taktičkoj je razini vrlo dobar u pripremama utakmica. Često čujem da su potrebne godine da bi se izgradila određena vrsta nogometa: sve je to sranje! Spalletti je vodio reprezentaciju nekoliko mjeseci i igra se odmah vidjela, kao i pobjednički mentalitet."

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.