NA GOSTOVANJU

Tudor neće voditi Juventus, njegova uloga u klubu je jasna. Zna se što klub želi

Foto: Getty/Index

INDEX SPORT ima razgranatu mrežu novinara u Europi i svijetu koji kao gostujući komentatori najavljuju sportske događaje i utakmice te analiziraju transfere i globalne promjene u nogometu. "Na gostovanju" kod Index Sporta danas je Valentino Della Cassa, novinar na stranici uglednog Gianluce Di Marzija koji iz Torina pomno prati zbivanja u talijanskom prvaku Juventusu. Torinski klub je u krizi rezultata i igre pod vodstvom Andree Pirla i njegova prvog pomoćnika Igora Tudora. Valentino nam iz prve ruke donosi svoja saznanja i viđenje kaotične situacije koja je zahvatila Bianconere.

Iako su u nekim talijanskim medijima izašle informacije da su Andrea Pirlo i Igor Tudor u svađi, mi nemamo takve informacije.

Poznato je da je Tudora Pirlo pozvao kako bi mu pomogao u prvom trenerskom samostalnom iskustvu. Igor Tudor i Roberto Baronio najvažniji su Pirlovi suradnici. Obojica puno pričaju za vrijeme utakmice, a Tudor je vrlo važan čovjek za obrambenu igru Juventusa.

Tudor neće voditi Juventus kao prvi trener

Mislim da Pirlo mora sazreti kao trener. Tu mu Tudor može pomoći svojim iskustvom. Ipak, ne mislim da Tudor može voditi prvu momčad Juventusa. Ako Pirlo dobije otkaz prije vremena i ode iz kluba prije kraja ove sezone, gazde će krenuti po nekog novog trenera, drugačijeg tipa. Tudor neće voditi prvu momčad Juventusa, bez obzira na Pirlov status.

Tudor u Italiji nije među poznatijim trenerima, trenirao je samo Udinese u Serie A. U Italiji nismo gledali na njegovu trenersku prošlost, odnosno na ono što je radio u Hajduku prije dolaska u Torino.

Klubu ove sezone ne ide i zbog ideja koje imaju Pirlo i Tudor. Kada nešto ne funkcionira, mora biti i do odabira samih trenera. Možda bi Pirlo trebao promijeniti nešto u pristupu oko igrača. Da bi se Juventus vratio u vrh, trebalo bi promijeniti i nekoliko imena u momčadi. Postoje neki igrači koji su Pirlu beskorisni i s kojima ne može realizirati svoje ideje.

Teško je reći da bi Juventusu bilo bolje s nekim drugim trenerom

Ronaldo može biti uteg momčadi, ali i dalje je jedan od najvažnijih igrača na svijetu. U Italiji su ljudi podijeljeni oko toga tko treba otići, on ili Paulo Dybala. No mislim da Ronaldo ne ograničava Dybalu ili druge igrače.

Ne postoje konkretne informacije o budućnosti obojice u klubu. Recimo, Juventus nije napravio grešku prodajom Marija Mandžukića, iako je on vrlo dobar igrač. I njemu je bila potrebna promjena. Sada u Milanu ima puno problema s ozljedama.

Pisalo se da bi Juventus mogao ponovno angažirati bivšeg trenera Massimiliana Allegrija. Allegri i klub odlučili su prekinuti prije dvije godine. Oboje su trebali promjenu i došlo je do zasićenja u tom odnosu.Teško je reći da bi Juve s Allegrijem bio prvi ove sezone jer Antoniju Conteu s Interom ide jako dobro. Možda je mogao malo bolje u Ligi prvaka.

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.