Turci: Drmić je dogovorio transfer pa odbio kad je saznao gdje se klub nalazi

Foto: Marko Lukunic/PIXSELL

JOSIP DRMIĆ (31) odbio je transfer u turski Gaziantep kada je saznao da je istoimeni grad, u kojem se klub nalazi, udaljen stotinjak kilometara od Sirije, gdje nerijetko izbijaju ratni sukobi. Turski mediji Tele1 i Haberiniz tvrde da je tamošnji prvoligaš dogovorio uvjete s Drmićem, ali on se predomislio.

Turci su ga pokušali nagovoriti, no Drmić bi trebao ostati u Dinamu, s kojim ima ugovor do ljeta 2024. Gaziantep je doživio tri poraza u tri kola turskog prvenstva i nalazi se na zadnjem mjestu.

Drmić je u Dinamo došao kao zvijezda, a sad jedva igra

Drmić je u ljeto prošle godine došao u Dinamo, nakon što je sezonu odradio u Rijeci. U prvoj sezoni upisao je 50 nastupa, 14 pogodaka i devet asistencija za zagrebački klub, no u drugoj je u puno težoj situaciji. Bivši trener Dinama Igor Bišćan gotovo ga i nije koristio. 

U kvalifikacijama za Ligu prvaka dobio je 12 minuta protiv Astane (2:0), dok je u prvom kolu, u porazu od Hajduka (1:2), igrao 11 minuta. Bišćanov nasljednik, trener Sergej Jakirović, u slavlju nad Rijekom ubacio ga je u 90. minuti. S obzirom na minimalnu minutažu, nerijetko se govori kako bi Drmić mogao napustiti Dinamo prije isteka ugovora, premda je došao kao zvijezda.

Zabio je deset pogodaka za švicarsku reprezentaciju

Drmić je karijeru započeo u Zürichu, a nastupao je i za Nürnberg, Bayer Leverkusen, Borussiju Mönchengladbach, HSV i Norwich. Ima 35 nastupa i deset pogodaka za švicarsku reprezentaciju. Transfermarkt mu vrijednost procjenjuje na dva milijuna eura.