Turci: Galatasaray želi hrvatskog reprezentativca

Foto: Igor Soban/PIXSELL

TURSKI mediji javljaju da je Galatasaray ozbiljno zainteresiran za dovođenje hrvatskog reprezentativca Maria Pašalića (28) iz Atalante u ovom prijelaznom roku. Ne navodi se koliko su daleko pregovori odmakli, ali je razjašnjeno da ga se smatra prioritetnom metom za ojačavanje veznog reda aktualnog prvaka Turske.

Pašalić je u Atalantu došao prije tri i pol godine iz Chelsea u transferu vrijednom 14,5 milijuna eura. Za klub iz Bergama do sada je nastupio u 225 utakmica, što ga smješta na 16. mjesto vječne ljestvice nastupa za klub. U Atalanti je zabio 47 golova i dodao tome 29 asistencija. Ugovor s talijanskim prvoligašem ističe mu za godinu i pol dana, a Transfermarkt je postavio njegovu vrijednost na 13 milijuna eura.

S obzirom na kratak ugovor, pretpostavlja se da se Turci nadaju kako ga mogu kupiti za iznos do 10 milijuna eura, koliko su ove sezone već potrošili na dovođenje Maura Icardia iz PSG-a i Davinsona Sancheza iz Tottenhama. Galatasaray je trenutno drugi u prvenstvu s 51 bodom iz 20 utakmica te zaostaje dva boda iza Fenerbahčea za kojeg brani naš Dominik Livaković.