Turci: Oršiću lako dohvatljiva klauzula donosi bogatstvo kod Bjelice

Foto: Profimedia

MISLAV ORŠIĆ (30) je nakon samo pola godine u Southamptonu prešao u Trabzonspor. Na tome je inzistirao Nenad Bjelica, trener turske momčadi. On je Oršića vodio u Dinamu prije tri godine i tada su obojica briljirali. 

Oršić je nakon sjajnih igara za Dinamo, posebno protiv engleskih klubova u eurokupovima, u zimskom prijelaznom roku prešao u Southampton. Englezi su ga doveli uz odštetu od 6 milijuna eura i s velikim očekivanjima. No završilo je obostranim debaklom. Oršić je u pola godine odigrao tek pet utakmica, a u prvenstvu samo šest minuta. Southampton je ispao iz Premiershipa. 

Turci: Nije točno da je Trabzon platio Oršića 4 milijuna eura. Dobio ga je za puno manje

Engleski mediji pišu da Southampton za Oršića od Trabzona dobiva 4 milijuna eura odštete. No Turci tvrde suprotno. Bjeličin klub će prema njihovim navodima za Oršića dati daleko manje, tek 2.4 milijuna eura i to u tri rate. Southampton može još nešto zaraditi ili povratiti na Oršiću time što je prema ovim izvorima u ugovoru klauzula da Englezi dobivaju 20 posto od profita Trabzona na prodaji Oršića.

Lako dostižno bogatstvo

Turci otkrivaju i da je Oršić dobio sjajan ugovor kod Bjelice. Potpisao je na dvije godine uz opciju produljenja na treću. U prve dvije sezone plaća će mu biti po 1.6 milijuna eura. Ako tijekom njih odigra 40 prvenstvenih utakmica, ugovor mu se automatski produljuje i na 2025./2026, tijekom koje će zaraditi još više, 1.8 milijuna eura. Oršić bi dakle za tri sezone u Turskoj lako mogao zaraditi 5 milijuna eura jer mu je spomenuti okidač za aktivaciju treće, najbolje plaćene godine ugovora lako dostižan.