Turci tvrde da je Petković prodan Trabzonsporu. Evo što on o tome kaže

Foto: Igor Kralj/PIXSELL

BRUNO PETKOVIĆ (29) na konferenciji za medije hrvatske reprezentacije odgovorio je na pitanje novinara o navodnom transferu u Tursku. Podsjetimo, turski mediji objavili su informaciju da ga je Dinamo prodao Trabzonsporu. Klub koji vodi Nenad Bjelica navodno je hrvatskom prvaku platio 2.5 milijuna eura i on bi sljedeće sezone trebao igrati u Turskoj. No objavili smo da nitko od predstavnika Trabzonspora nije uopće kontaktirao Dinamo niti je išta oko Petkovića dogovoreno.

"Ništa nije dogovoreno, nisam o tome s njima ni pričao. Tu smo da komentiramo reprezentaciju. Sve u svoje vrijeme", rekao je Petković. Kada ga je novinar pitao je li u kontaktu s Bjelicom, koji ga je vodio u Dinamu, odgovorio je: "Trenutno sam u kontaktu sa Zlatkom Dalićem."

Petković pregovara s Dinamom oko novog ugovora

Petković je ove sezone odigrao 42 utakmice za zagrebački klub. Postigao je 14 i asistirao za devet pogodaka. Ugovor mu vrijedi do 2024. godine, a trenutno je u pregovorima s klubom oko produljenja suradnje. Petković u Dinamu trenutačno zarađuje oko 700 tisuća eura po sezoni, a u pregovorima traži oko milijun eura plaće.

Turci su podlogu svojoj priči vjerojatno našli i u činjenici da je Nenad Bjelica došao u Zagreb i tvrde da pregovara s brojnim igračima. Jedan od njih navodno je i Mislav Oršić, ali ni on se nije sastao s Bjelicom iako to ne znači da s njim ne razgovara.