Tursku dirnula pomoć bosanske legende koja je žrtvama potresa donirala 100.000 eura

Foto: Profimedia

EDIN VIŠĆA (32), krilni napadač aktualnog turskog prvaka Trabzonspora, prije 12 godina je došao u Tursku iz Željezničara te postao legenda tamošnje lige i nogometa. Za Basaksehir i Trabzon je ukupno odigrao 424 utakmice, postigao 116 i namjestio 127 golova. 

U posljednje tri godine je oba spomenuta kluba vodio do turskih naslova i tako rušio dominaciju velike istanbulske trojke. U posljednjih pet godina je čak četiri puta bio najbolji asistent turskog prvenstva. Međutim, sve to je u Turskoj sada i još dugo će biti nebitno, koliko god Turci bili zaluđeni nogometom.

Razlog je, dakako, katastrofalni potres koji je razorio južni dio zemlje te ubio oko 40 tisuća ljudi. Zbog toga su do daljnjeg prekinuta sva sportska natjecanja u zemlji. Ipak, Višća je čak i u ovakvoj situaciji oduševio svoju drugu domovinu. "Donirat ću 100 tisuća eura za žrtve potresa. Ne mogu zaboraviti koliko je Turska pomagala mojoj Bosni i Hercegovini u groznim ratnim vremenima i sada zauzvrat želim pomoći Turskoj u tragediji koja je nju pogodila", izjavio je Višća na oduševljenje turske javnosti. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.