Transferi

Tuttomercato: Erlić pred Bundesligom. Postaje najskuplja kupovina u povijesti kluba

Foto: EPA

MARTIN ERLIĆ (24) odigrao je tri briljantne utakmice za hrvatsku reprezentaciju u netom završenom ciklusu Lige nacija i tako na sebe privukao pažnju brojnih klubova. Erlić je odradio i dvije sjajne sezone u Serie A igrajući za Speziju, a sada se vratio u matični klub Sassuolo, koji će ga, čini se, prodati.

Sassuolo je za Erlića, prema navodima Tuttomercata, odredio cijenu od 10 milijuna eura. Talijanski i njemački mediji tvrde da je sada ozbiljno zagrizao Freiburg, klub koji je prošle sezone završio na šestom mjestu u Bundesligi i izborio nastup u grupnoj fazi Europa lige. Ako Freiburg za Erlića plati 10 milijuna, time bi izjednačio klupski rekord za najskuplju kupovinu.

Pregovori Sassuola i Freiburga navodno su već započeli, a Nijemcima je on prva opcija za transfer na stoperskoj poziciji. Baš ta pozicija im je ključna za pojačavanje nakon što su ostali bez njemačkog reprezentativca Nica Schlotterbecka, koji je otišao u Borussiju Dortmund.

U Italiji je već osam godina. Sassuolo ga jeftino prodao pa puno skuplje vratio

Martin Erlić je u Italiju otišao još kao 16-godišnjak, a prije toga bio je u mlađim kategorijama zagrebačkog Dinama i Rijeke. Prvu godinu proveo je u Parmi, ali nakon njenog bankrota preselio se u Sassuolo.

Sassuolo ga je nakon dvije sezone u omladinskom pogonu prvo posudio Sudtirolu u Serie C, a zatim Speziji u Serie B. Spezia ga je, prema Transfermarktu, otkupila 2019. za svega tisuću eura i s njim izborila prvu talijansku ligu, da bi ga 2021. Sassuolo vratio za 3.5 milijuna i ponovno ga poslao na posudbu u Speziju.