Tužni igrači nakon drame: Žalosno, jedna od najstresnijih utakmica u karijeri

Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

HRVATSKA i Italija odigrale su 1:1 u trećem kolu skupine B Europskog prvenstva. Pogodak za vodstvo Hrvatske postigao je Luka Modrić u 54. minuti, i to nakon što mu je nepunu minutu ranije Gianluigi Donnarumma obranio kazneni udarac. Talijani su do boda došli u 98. minuti golom Mattije Zaccagnija.

Španjolska je u istom terminu pobijedila Albaniju (1:0) i tako osvojila skupinu s maksimalnih devet bodova. Italija je druga s četiri boda te ide direktno u osminu finala, a Hrvatska je treća s dva boda te ima minimalne šanse s takvim uspjehom biti jedna od četiri najbolje trećeplasirane ekipe koje će također ići u nokaut-fazu. Rasplet će se saznati kada se odigraju utakmice drugih skupina.

Izjave izbornika Dalića i hrvatskih reprezentativaca za HRT pročitajte u nastavku.

Dalić: Ovo je neuspjeh

"Teško je pronaći prave riječi. Zadnja minuta Albanija, zadnja danas. Mogu čestitati dečkima, ali ovo nije naš turnir. Primili smo gol nakon našeg napada. Igrač je bio sam sa strane, fantastično je pogodio. Nadoknadu ne želim komentirati.

Niste u pravu, dobro smo izgledali. Imali smo taktiku da ne primimo gol u prvom poluvremenu. Dogovor je bio igrati u posjedu i biti odgovorni. Ne možemo utjecati na to kako će završiti, imali smo sve u svojim rukama. Hvala navijačima koji su nas bodrili, najviše sam razočaran zbog ljudi koji su nas pratili. Ovo je neuspjeh", rekao je Dalić.

Stanišić: Ne znam zašto je dao osam minuta nadoknade, možda je gledao ili sudio utakmicu od jučer

"Svi smo razočarani, strašno je što smo doživjeli, dvaput smo u nadoknadama dobili gol, pogotovo danas. Sve je sudio protiv nas, od Pongračića ili Šutala. Svaki kontakt je bio faul. Ne znam zašto je dao osam minuta nadoknade, možda je gledao ili sudio utakmicu od jučer. Imali su šanse i kroz kornere, što ja znam. Razočarani smo, moramo čekati druge rezultate. 

Možete zamisliti kakva je atmosfera u svlačionici, ljutiti smo i žalosni. Kad sam vidio osam minuta nadoknade, mislio sam da je pogriješio. Nećemo sve na suca, ali da je dao pet minuta, nitko ništa ne bi rekao. Nismo ovako danas trebali završiti. Teško je proći s dva boda, trebali smo pobijediti Albaniju, iako smo na poluvremenu mogli gubiti 0:2, 0:3.

Na kraju smo poveli u drugom poluvremenu pa dobili gol za 2:2. Od Španjolske smo bili malo lošiji, ona je dosad najbolja na Euru, a opet smo i protiv nje imali šanse. Zadnjih smo godina dosta puta imali sreće, mislim da nam se sada sve odjednom vratilo. Nismo to zaslužili", rekao je Josip Stanišić.

Pongračić: Više ništa ne očekujemo, tužno i žalosno

"Razočaravajuće je primiti takav gol i vjerojatno ispasti s turnira. Više ništa ne očekujemo, tužno i žalosno. Želja je bila tu, ali bili smo bezopasni u prvom dijelu. Kasnije smo se podigli, igrali s više rizika. Na kraju smo primili jeftin gol.

Ne znam što se dogodilo, još nisam vidio snimku gola, ali znam da nam se to nije smjelo dogoditi. Je li pad koncentracije... Upitno je i što je bilo osam minuta nadoknade, gdje je on to vidio? Nestvarno. Ali, na kraju krajeva, opet smo mi krivi. Moramo bolje braniti gol. Prošetali su se kroz sredinu i dali fantastičan gol.

Na kraju s dva boda ne možemo biti zadovoljni. Vidjeli smo da je bilo moguće više. Nikako ne možemo biti zadovoljni. Navijači su uvijek uz nas, šteta što im nismo uzvratili s pobjedom. Teorijski smo živi, ovisni smo o četiri utakmice. Ne vjerujem u to, ali bili bismo zadovoljni kada bi se poklopilo", rekao je Marin Pongračić.

Modrić: Ne znam što da vam kažem

"Ne znam što da vam kažem. Nogomet je nekad okrutan i to se danas pokazalo. Što je, tu je. Nismo zaslužili ovaj gol. Ne znam gdje je sudac našao osam minuta da produlji. Ako trebaš pasti, treba pasti ovako kako smo mi danas. Nije neka utjeha, ali nogomet je okrutan.

Nismo sumnjali u navijače, znali smo da su iza nas, kad pobjeđujemo i gubimo. Uvijek su tu, hvala im. Žao nam je što nije bila pobjeda da odemo u drugi krug, ali što je, tu je.

Teoretski možemo proći, ali nam se nikad ništa nije poklopilo. Prošlu utakmicu u 95., sad u 98. minuti... Nekad nije suđeno. Na nama se pokazalo da je nogomet okrutan. Vidjet ćemo je li vrijeme za oproštaj, nije sad za te priče", rekao je Luka Modrić.

Ivanušec: Jedna od najstresnijih utakmica u karijeri

"Ne znam što bih rekao. U zadnjoj sekundi imamo sve i... Ne znam, nemam riječi. Teško mi je išta reći, razočarani smo. Ne znam što se dogodilo. Gledam situaciju, nisam vidio sve ispočetka... Znam da je lopta išla kroz sredinu, pa na lijevu stranu... Čovjek pogodio... Jedna od najstresnijih utakmica u karijeri", rekao je Luka Ivanušec, koji je ušao u drugom poluvremenu.

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.