U Hajduku su ga držali u B momčadi. Sad je hit igrač i novom klubu donosi milijune

Foto: Luka Stanzl/Pixsell, Profimedia

IAKO je Hajdukov sportski direktor Mindaugas Nikoličius najavio da će nastaviti pratiti Ivana Brnića nakon što je mladi nogometaš posljednjeg dana kolovoza 2021. godine raskinuo ugovor i otišao u Dugopolje, Brnić je prošlog ljeta ipak promaknuo Hajduku. 

Kao najbolji igrač druge hrvatske lige iz Dugopolja je umjesto na Poljud otišao u Maribor. U slovenskog velikana došao je na mala vrata, a sada je postao jedan od najboljih igrača kluba i nogometaš na čijem transferu Maribor planira zaraditi milijune.

"Kada je došao bio je jedan od najbržih i najprodornijih igrača, ali njegovu igru nisu pratile brojke. Bio je više igrač širine i prostora nego krilo koje probija i asistira. Prodori mu nešto nisu bili opasni i konkretni, ali sve se promijenilo dolaskom Damira Krznara", piše slovenska Nogomania o 21-godišnjem lijevom krilu.

"Marko Božić, Marko Tolić i Josip Iličić su zaduženi za kreaciju, Žan Vipotnik za golove, a Brnić je pronašao svoju ulogu i postao jedan od najboljih igrača. Njegovi prodori završavaju asistencijama i udarcima. Očekuje se da u budućnosti predstavlja važnog igrača Maribora i zanimljivog za prodaju."

Krznar: U top 3 igrača je ove godine

Brnić je ove sezone zabio sedam golova uz devet asistencija za drugoplasiranu momčad slovenskog prvenstva. U posljednjih mjesec i pol ima pet asistencija i dva gola, a posebno je blistao u derbiju s Celjem kad je zabio gol i asistirao u 2:0 pobjedi.

"Brnić raste iz utakmice u utakmicu. Mislim da je ove godine među naša tri najbolja igrača. On je pokretač ofenzivnih akcija koje završavaju Vipotnikovim golovima", rekao je Krznar, bivši trener Dinama.

Tudor prepoznao njegov talent, ali ne i Tudorovi nasljednici

Brnić ugovor s Mariborom ima još dvije godine, a ne krije da bi se jednog dana volio vratiti u Hajduk, klub u kojem je bio od devete godine. Igor Tudor je još prije tri godine prepoznao njegov potencijal i dao mu priliku u prvoj momčadi, ali je nakon Tudorovog odlaska Brnić pao u drugi plan i prebačen je u B momčad (5 golova i 6 asistencija u 25 utakmica).

Kada je shvatio da Hajduk ne računa na njega, raskinuo je ugovor na svoju štetu i otišao u Dugopolje. Tamo je s 11 golova i šest asistencija izborio potpis za Maribor. Uskoro se očekuje da Maribor zamijeni nekim većim klubom za milijunsku odštetu.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.