U HNL se vratio član sjajne generacije Dinama. Šest godina bio je u Benfici

Foto: NK Lokomotiva

BRANIMIR KALAICA (24) je novi igrač Lokomotive, objavio je hrvatski prvoligaš. "Sretan sam što sam potpisao za Lokomotivu. Suigrači su sjajni, vlada odlična atmosfera, klub ima puno mladih kvalitetnih igrača. Ne sumnjam da ćemo, kako bude odmicala sezona, penjati se prema vrhu tablice", rekao je Kalaica prilikom predstavljanja.

Kalaica je stoper koji je prošao školu nogometa Dinama pa 2016. godine kao slobodan igrač otišao u Benficu. Tada je imao 18 godina i bio je potpisao petogodišnji ugovor s portugalskim klubom, ali je cijelo vrijeme igrao za B i U-23 momčad. Prema podacima Transfermarkta, jedini nastup za prvu momčad Benfice imao je 2017. u remiju s Boavistom u portugalskom prvenstvu, kada je odradio 90 minuta.

Kalaica je bio član sjajne Dinamove generacije rođene 1998. godine s Josipom Brekalom, Bornom Sosom, Nikolom Morom, Lovrenovim bratom Davorom... Prije tri godine pisalo se o interesu britanskih klubova, no Kalaica je ostao u Benfici do prošlog ljeta. U Lokomotivu je došao kao slobodan igrač.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.