U južnoameričkoj državi zbog namještanja utakmica prekinuto prvenstvo

Foto: EPA

DVA najviša ranga bolivijskog nogometa obustavljena su odlukom tamošnjeg Saveza. Rezultat je to aktualne istrage o namještanju utakmica. Istražitelji tvrde da se cijeli sustav temelji na manipulaciji rezultatima. Predmet istrage su deseci rukovoditelja, igrača i velik dio sudačke organizacije, a sve to nakon curenja eksplicitnih sadržaja koji su rezultat prisluškivanja.

Mjera o prekidanju natjecanja donesena je s 14 glasova za i jednim protiv, a stupila je na snagu tjedan dana nakon prvih pritužbi disciplinske komisije koja je objavila desetke inkriminirajućih audiosnimki. Otvoreno se govori o "kriminalnoj mreži u koju su uključeni prvorazredni menadžeri više od polovice prvoligaških i drugoligaških klubova te igrači i suci".

Iz Bolivijskog nogometnog saveza poslali su službeni zahtjev najvišem južnoameričkom nogometnom tijelu CONMEBOL-u da im dozvoli organizaciju novog prvenstva u suženom obliku, koje bi se trebalo održati na jesen i zimu, kako bi Bolivija mogla imati sudionike na nadolazećim kontinentalnim natjecanjima.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.