E-SPORT

U razvoj Lord of the Rings MMO igre uključio se svjetski gigant

Screenshot: YouTube

AMAZON Game Studios odlučio je surađivati s kineskom tvrtkom Leyou Technologies kako bi igračima što prije dostavili novu Lord of the Rings igru MMO formata.

Prošle godine najavljeno je da će vlasnici Warframea lansirati novu MMO igru Lord of the Rings franšize. I do danas, priča se nije maknula smjesta. A sada je obznanjeno kako će se razvoju te igre pridružiti Amazon Game Studios.

Tvrtka Amazon trenutno drži ekskluzivno pravo za LOTR seriju pa ne čudi što su se uključili i ovaj projekt. Ipak, potvrđeno je kako serija i igra neće biti ni na koji način povezane.  

Amazon će biti zadužen za distribuciju i promociju igre na europskom i američkom tržištu, a za razvoj igre angažirao je veterane MMO žanra koji su prethodno radili na Everquestu i World of Warcraftu.

Nažalost, tvrtka Amazon baš i nema dobru reputaciju s igrama: otkazali su projekt zvan Breakaway na kojemu su radili više od dvije godine, a njihov drugi MMO, New World, nikako da se približi konkretnom datumu izlaska pa razloga za optimizam u ovom slučaju i nema previše.