U Slavenu dobio otkaz nakon sedam utakmica pa našao posao u vodećem klubu Švicarske

Foto: Ivana Ivanovic/PIXSELL

RICARDO MONIZ (59) postao je voditelj škole nogometa Züricha i šef svih klupskih trenera, objavio je švicarski prvoligaš, čija se seniorska momčad nalazi na vrhu tamošnjeg prvenstva s 22 boda te je bez poraza u deset utakmica.

Podsjetimo, Moniz je početkom rujna napustio Slaven Belupo. Koprivnički prvoligaš pod njegovim je vodstvom slabo ušao u sezonu SuperSport HNL-a. Nakon sedam utakmica imao jednu pobjedu, tri neriješena rezultata i tri poraza uz gol-razliku 10:18, što je bilo dovoljno za Monizovu smjenu. Moniz je ljetos došao u Slaven umjesto Zorana Zekića, a nakon par mjeseci naslijedio ga je Roy Ferenčina.

Moniz je surađivao s Nikom Kovačem

Nizozemski stručnjak je prije dolaska u HNL vodio mađarski ZTE. Najveći uspjeh njegove dosadašnje trenerske karijere bio je dvostruka kruna s austrijskim RB Salzburgom, u kojem mu je pomoćnik bio bivši izbornik Hrvatske Niko Kovač.

U karijeri je vodio i mađarski Ferencvaros, engleski Notts County, slovački Trenčin, nizozemske Eindhoven i Excelsior, njemačke HSV i München 1860, danski Randers te poljsku Lechiju. Bio je i voditelj škole nogometa u švicarskom Grasshoppersu, trener mlade momčadi nizozemskog PSV-a i individualni trener u Tottenhamu.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.