NBA LIGA

U tjedan dana promijenio je "pola" NBA klubova, ali konačno je pronašao dom

Foto: EPA

IAKO JE prošlog tjedna u NBA ligi klubove promijenilo nekoliko vrlo poznatih igrača, poput Marca Gasola, Kristapsa Porzingisa ili Tobiasa Harrisa, najluđa priča prijelaznog roka bila su dva relativna anonimca.

Kanadski šuter Nik Stauskas i mladi bek Wade Baldwin u samo tri dana promijenili su četiri kluba, a nakon što ih je posljednji klub u koji su trejdani otpustio, ostali su bez angažmana.

Jedan od njih sad je ipak pronašao klub do kraja sezone, a radi se o jednom od klubova kroz koje je prošao u prošlotjednim razmjenama. Stauskas je potpisao za Cleveland Cavalierse.

On i Baldwin bili su najveće žrtve okrutnosti prijelaznog roka u NBA ligi, koja igrače pod ugovorima tretira kao robu bez ikakvog prava glasa o svojoj sudbini. Sezonu su počeli u Portlandu, koji ih je prošlog ponedjeljka trejdao u Cleveland, a Cavsi su obojicu odmah proslijedili u Houston. U četvrtak, posljednjeg dana prijelaznog roka, Rocketsi su ih poslali u Indianu, koja ih je odmah - otpustila.

Baldwin još čeka novi angažman, ali realnije je da će ga naći u razvojnoj ligi ili na nekom drugom kontinentu. Nešto iskusniji Stauskas igra petu sezonu u ligi, a Cavsi će mu biti peti klub, ne računajući Houston i Indianu, za koje nikad nije zaigrao.
 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.