BITKA ZA PRVU LIGU

U Varaždin stiže "pola Šibenika", dobili cijelu tribinu: "Za ovo nema pripreme"

Foto.:sibenik.in, Hina, ŠF

OPĆA mobilizacija je na snazi među navijačima Šibenika. Šest godina čekaju na povratak u prvu ligu. Nakon što su 2013. zbog golemog duga izbačeni u treći rang, nikada nisu bili ovako blizu cilja. Na gradskom stadionu u Varaždinu od 19 sati igra se derbi sezone, finiš mrtve trke u drugoj HNL. Šibenčani imaju dva boda manje od Varaždina, ako danas izgube, idu u dodatne kvalifikacije. Varaždin već sedam godina nema klub u prvoj ligi. Nakon "ubojstva" i stečaja Varteksa osnovan je novi klub, sa zanimljivim ulagačima, među kojima je i izbornik Zlatko Dalić. Prošle sezone Varaždin je ostao jedan bod daleko od direktnog plasmana, a jedan gol nedostajao im je u play-offu. Danas će pred ispunjenim tribinama biti pod većim pritiskom od Šibenčana koji su nakon deset godina prvi put dobili pozitivnu ocjenu HNS-a u postupku licenciranja.

Prva liga vjerojatno je posljednja stvar koja Šibeniku u ovom trenutku treba na proračunu, no braća Bulat, Joso i Ivan, koji su podignuli klub s dna, vjeruju da će naći model za opstanak. Priče o tankiranju ih ne zanimaju, odbacuju bilo kakve veze s Dinamom preko Ante Kulušića, dopredsjednika HNS-a koji je niz godina bio siva eminencija kluba, a pritisak Varaždinaca zbog suđenja u posljednjih nekoliko kola doživljavaju kao dio folklora.

"Nisam čuo neke velike žalbe, i nama se dogodi da dobijemo po pet kartona na utakmici. Ne želim o tome, fokusirani smo na utakmicu", priča trener Šibenika, Livnjak Borimir Perković, ikona HNL-a s 237 utakmica i veliki prijatelj Zlatka Dalića, s kojim je radio u Saudijskoj Arabiji i Emiratima.

Više od osam tisuća ljudi na derbiju, požurite po ulaznice 

Optimizam uoči ključne utakmice sezone trener Šibenika temelji na kvaliteti svoje momčadi i ne osvrće na priče iza kulisa.

"Osjećamo da smo svi spremni za prvu ligu, klub, grad i navijači. Za ovakvu utakmicu posebne pripreme nema! Imamo 500 navijača na svakoj utakmici, a u prvoj ligi imali bismo i puno više, oko tri tisuće. Pogledajte koliko naših navijača je danas u Varaždinu. Šibenik želi prvu ligu. Sve drugo su spinovi onih kojima nije stalo da se to dogodi. Mi idemo svojim putem i spremamo se za prvu ligu", objasnio je Perković.

"Prva liga je naš cilj, napravili smo puno za klub, ali ako ne uspijemo na zadnjoj stepenici, čestitat ćemo protivniku. Žao mi je što se vraćamo u neka prošla vremena kada se stvarala država, nas zanima samo pobjeda za zelenim stolom", odgovorio je nekadašnji kapetan Šibenika, igrač Hajduka i prvak s NK Zagrebom, a danas prvi čovjek kluba sa Šubićevca Joso Bulat još jednoj legendi HNL-a Davoru Vugrincu, koji je suđenje Varaždinu usporedio s radom sudaca iz vremena Franje Tuđmana.

Bulat i Vugrinec odlično se poznaju, zajedno imaju preko 700 utakmica u HNL-u. Kada pridodamo iskustvo Borimira Perkovića s domaćih terena, jasno je kako današnji derbi ima posebnu težinu. Trener Varaždina je Branko Karačić, koji je trenirao i Šibenčane u sezoni 2009/2010. i odveo klub do povijesnog uspjeha, plasmana u europske kvalifikacije i finala Kupa.

Mladi veznjak Šibenika Marko Bulat, gazdin sin koji je već zapeo za oko Dinamu, podsjeća kako je Šibenik najbolju utakmicu sezone odradio protiv Varaždina na Šubićevcu.

"Dobili smo ih 2:0, ja sam zabio i gol. Od tada su se pojačali, ali znamo sve o njima. Jedva čekamo utakmicu, da nam je ovakav rasplet netko predložio na početku sezone, bili bismo presretni", poručio je Bulat uoči utakmice.

U Varaždinu se očekuje preko 500 navijača Šibenika, stiže nekoliko autobusa i veliki broj kombija. Mnogi iz Zagreba kreću osobnim automobilima. Domaćini su Funcutima osigurali cijelu južnu tribinu. Posljednji kontingent ulaznica, 600-tinjak komada, pušten je u prodaju jutros. Na stadionu se očekuje više od osam tisuća gledatelja. Klub moli da svi dođu ranije zbog očekivanih velikih gužvi.

Susret u Varaždinu sudi prvoligaško društvo, na čelu sa Zagrepčaninom Franom Jovićem. 

>>> POGLEDAJTE POSLJEDNJE NAJAVE VARAŽDINACA UOČI SUSRETA 

 

Rezultati by SofaScore

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.