Bosna i Hercegovina

U Zenicu zbog utakmice Lige nacija stigli Ljuti krajišnici. Pogledajte kako navijaju

Foto: sportsport.ba

NOGOMETNA reprezentacija Bosne i Hercegovine večeras na Bilinom Polju u Zenici dočekuje Crnu Goru. BiH se trenutno nalazi na prvom mjestu skupine 3 u B razini Lige nacija te se u preostala dva kola, u kojima ju čeka još i gostovanje u Rumunjskoj, može plasirati u elitni rang.

Uoči utakmice između reprezentacija susjednih zemalja u Zenicu je pristiglo i oko 500 navijača Crne Gore, a kao i ranije kada je riječ o dvobojima ovih dviju zemalja, sve je prošlo u prijateljskom ozračju, bez ikakvih incidenata. Najviše pažnje privukla je skupina BiH navijača Ljuti krajišnici, koji su napravili korteo u centru grada. 

Krajišnici su na čelu kolone nosili transparent s natpisom: "Izet Nanić jedan od nas." Radi se o zapovjedniku 505. Bužimske brigade 5. korpusa Armije BiH, rođenom u Bužimu, u Bosanskoj krajini. Poginuo je tijekom završnih vojnih operacija 1995. godine. Ljuti krajišnici su udruga navijača nastala 2013. godine koja prati utakmice BiH reprezentacije, a uglavnom okuplja njene simpatizere porijeklom iz Bosanske krajine.