KVALIFIKACIJE ZA EURO 2021

U-21 HRVATSKA - GRČKA 5:0 Sjajna Hrvatska razbila Grke u važnoj utakmici za Euro

Foto: Pixsell

HRVATSKA U-21 reprezentacija je u vrlo važnoj utakmici u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo pregazila Grčku u Varaždinu.

Po dva gola zabili su Lovro Majer i Petar Musa, a jedan Nikola Moro.

Bez koronavirusom zaraženog Igora Bišćana i s priručnim trenerom Tomislavom Rukavinom na klupi, mlada hrvatska reprezentacija odigrala je jednu od najboljih utakmica u novijoj povijesti, a o igri dovoljno govori činjenica da su Grci dobro prošli sa samo pet komada.

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

Sve riješeno nakon pet minuta

Hrvatska je povela već nakon 45 sekundi igre prekrasnim golom kapetana Nikole More. Sosa je probio lijevu stranu i dodao Ivanušecu, od kojeg se lopta praktički odbila na vrh šesnaesterca. Tamo je Moro poluškaricama savršeno pogodio rašlje za 1:0.

Nisu se Grci ni snašli, a već su gubili 2:0. U 5. minuti Sosa i Moro su s dva pasa izbacili tri igrača Grčke, Moro ubacio na vrh peterca, a tamo Majer rutinski glavom pogodio za rješenje susreta već u samom otvaranju.

Hrvatska je visoko stiskala Grčku, koja doslovno nije mogla iznijeti loptu sa svoje polovice, a visokim presingom igrači Tomislava Rukavine konstantno su dolazili u šanse. U 13. minuti večeras odlični Borna Sosa prolazi po lijevoj strani i nalazi Moru, ali on puca ravno u naručje grčkog golmana.

U sljedećem napadu Šutalo probija desnu stranu i ubacuje za Špikića, on promašuje loptu, ali je prosljeđuje do Muse koji zabija u prazan gol za velikih 3:0.

Nezaustavljiva Hrvatska u prvom poluvremenu

Osam minuta kasnije Majer iskosa s lijeve strane pogađa vanjski dio mreže, ali u 25. minuti je Dinamov veznjak bio puno precizniji. Moro savršenom dugom loptom nalazi Sosu, koji probija lijevu stranu i šalje loptu na vrh šesnaesterca, na nju natrčava Majer i zabija za 4:0.

Bila je to potpuna opsada grčkoga gola u prvom poluvremenu pa je odmah nakon četvrtoga gola Stergiakis jedva obranio, a dvije minute kasnije grčki golman je uz puno sreće zaustavio udarac Sose.

Tako su Grci preživjeli prvo poluvrijeme, iako su primili četiri komada, a u nastavku su izdržali samo sedam minuta. Erlić je povukao loptu do centra i onda u maniri playmakera proigrao Musu, koji obilazi golmana i rutinski povisuje na 5:0.

Jedinu suvislu akciju Grci su odigrali u 64. minuti kad se Kampetsis oslobodio čuvara i s ruba šesnaesterca pucao pokraj gola, da bi u završnici Hrvatska propustila još dvije velike prilike. U 72. minuti Ivanušec je sa devet, deset metara od gola u čistoj šansi pucao otprilike pet metara preko gola, a tri minute kasnije Ćužeov udarac je na putu do gola blokirao netko od grčkih stopera.

U ponedjeljak ključna utakmica s Česima

Tako je Hrvatska došla do prevažne pobjede kojom se približila na bod zaostatka za Grčkom, a u ponedjeljak je čeka vrlo teška i vjerojatno ključna utakmica u gostima protiv Češke.

Na Europsko prvenstvo plasirat će se pobjednici skupina i najbolja drugoplasirana momčad, a ostale drugoplasirane reprezentacije idu u play-off.

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.