Liga prvaka

Uefa bijesna na suca koji je uz Halandov autogram želio pomoći ljudima s autizmom

Foto: EPA

UEFA se oglasila povodom čina suca koji je tražio autogram od Erlinga Halanda nakon okršaja Manchester Cityja i Dortmunda u Ligi prvaka.

City je pobijedio s 2:1 golovima Kevina de Bruynea i Phila Fodena, dok je za goste pogađao Marco Reus.

Kamere snimile suca kako uzima autogram od mlade zvijezde

Octavian Sovre, jedan od pomoćnika glavnog suca Oividiua Hategana iz Rumunjske, nakon utakmice je odlučio zamoliti Erlinga Halanda za autogram.

Kamere BT Sporta snimile su ga u tunelu stadiona kako prilazi Norvežaninu i traži da mu se dvaput potpiše u mali sudački blokić.

Mnogi su osudili njegov potez, a stigla je i poruka iz Uefe koja je također bijesna na rumunjskog pomoćnog suca.

"To je neprihvatljivo. Kako onda da nas poštuju?"

"Uefa stremi da suci budu poštovani kao i igrači. U tom smislu suci rade na tome da budu atlete, autoriteti, puni poštovanja i profesionalni. Ako želiš biti poštovan kao igrač, zašto bi onda tražio njihov autogram ili njihov dres? Traže li oni isto od vas? Ovo je jednostavno neprihvatljivo, tu se radi o dostojanstvu i ne smijete zaboraviti da TV kamere na Uefinim utakmicama sve snime", stajalo je u objavi jednog od Uefinih šefova sudaca Roberta Rosettija.

Radi se o velikoj gesti

Ispostavilo se da Sovreovo ponašanje nije bilo ni djetinjasto ni neprihvatljivo, već se iza njegova poteza krije velika gesta. Naime, rumunjski nogometni savez objavio je da je pomoćni sudac autograme tražio za humanitarnu akciju za pomoć ljudima s autizmom. Potpisani kartoni bit će prodani na aukciji, a sav prihod ići će za pomoć onima kojima je to najpotrebnije.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.