"UEFA MAFIA" Makedonci ljuti što ne smiju igrati na svom terenu, koji se čuva za Real i United

Foto: gol.mk

VARDAR, prvak Makedonije koji vodi Goce Sedloski, bivši igrač Hajduka i Dinama, u drugom pretkolu Lige prvaka eliminirao je švedski Malmo pobjedom 3:1 na uzvratnom susretu (prva utakmica 1:1) koji nije mogao igrati na svom stadionu, nego u 180 kilometara udaljenoj Strumici.

Razlog nije UEFA-ina kazna, nego zahtjev iz Nyona da Vardar domaće utakmice na početku sezone ne igra na svom stadionu, Areni Filipa II, kako bi se tamošnji travnjak sačuvao za utakmici europskog Superkupa koju 8. kolovoza u Skopju igraju Real i Manchester United.
 
UEFA želi superzvijezdama koje u Makedoniju dovode Zidane i Mourinho pružiti najbolje moguće uvjete i zato je od Vardara i makedonskog nogometnog saveza zatražila da Vardar ode u privremeni egzil, kako ne bi trošio travu na svom stadionu, nego je čuva za Ronalda, Lukakua i društvo. Kao da i oni cijele godine ne igraju na istom travnjaku u srijedu ili četvrtak, pa odmah zatim u subotu i nedjelju.

Vardarovi navijači su naravno ogorčeni ovakvim bezobrazlukom UEFA-e i servilnošću njihova saveza. Osobito su ljuti zbog toga što su jedan od najvećih uspjeha u povijesti kluba, a to je prolazak drugog pretkola LP-a nakon 14 godina, morali slaviti tako daleko od kuće. I to na stadionu neusporedivo lošijem od njihove moderne Arene, s pet puta manjim kapacitetom i osjetno skupljim ulaznicama.
 
Ljutnja je bila još veća jer zbog čuvanja skopske trave za noge Realovih i Unitedovih zvijezda, Vardar ni utakmicu 3. pretkola protiv jakog Copenhagena, u kojoj mu je u igri "jesen u Europi", neće igrati na svom terenu i tako iskoristiti prednost domaćeg terena na uzvratu. Taj susret igra se 2. kolovoza, kada će čuvanje trave po UEFA-inoj želji biti na vrhuncu.
 
Zato su Komiti, Vardarova navijačka skupina, na utakmici protiv Malmoa istaknuli transparente s natpisima "Uefa mafia" (sa simbolom eura u sredini) i "Jebeš Uefa Superkup".
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.