Uhvatite ga pogledom: Čovjek koji je pobijedio Bolta i "najbrži Zemljanin" u 2010. dolazi u Split!

TYSON GAY, najbrži čovjek ove sezone na 100 metara, nastupit će na IAAF / VTB Bank Kupu kontinenata u Splitu.

Jedan od najbržih ljudi na svijetu i vlasnik najboljeg ovosezonskog rezultata trčat će i na Poljudu u subotu, 4. rujna kao član štafete tima Amerika na 4x100 m.

Čovjek koji je ove sezone istrčao 9.78 na 100 metara te nakon dvije godine pobijedio Usaina Bolta, nedvojbeno će biti jedna od glavnih zvijezda Kupa.

"Vrlo smo sretni što možemo objaviti da Tyson Gay dolazi u Split. Uložili smo mnogo napora da ga dovedemo na Kup kontinenata i nakon nekoliko razgovora najbrži čovjek sezone pristao je na dolazak na Poljud. Svi znamo da se radi o jednom od najvećih atletičara današnjice, ove sezone drži najbolji rezultat, a u petak je u Bruxellesu istrčao samo stotinku sporije od toga", rekao je direktor Kupa Siniša Ergotić.

S obzirom na to da nije nastupio na nacionalnom prvenstvu SAD-a, što je bio uvjet da izbori poziv u selekciju Amerike, fantastični američki sprinter neće nastupiti na 100 i 200 metara već u štafeti 4x100 m, posljednjoj disciplini prvog dana natjecanja.

"Spektakl na Poljudu je u svakom slučaju zajamčen, siguran sam kako će cijeli svijet uživati u lijepoj priči koju smo pripremili. Dolazak Tysona Gaya šlag je na tortu naših napora da Kup kontinenata svima ostane u dubokom sjećanju", dodao je Ergotić.

Gay će u Split stići u četvrtak nakon što u srijedu nastupi na Hanžekovićevom memorijalu u Zagrebu, koji ove godine slavi 60. godinu održavanja.

Inače, Gay će u Zagreb doći večeras (nedjelja) zrakoplovom koji iz Bruxellesa u Zagreb slijeće u 20 sati i 25 minuta.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.